עוגיות שוקולד צ’יפס ב-5 דקות – מתכון מנצח של קערה אחת
(צילום: Ivanna Pavliuk/shutterstock)

מתכונים ב-7 דקות

עוגיות שוקולד צ’יפס ב-5 דקות - מתכון מנצח של קערה אחת

אין פה הקצפות, אין מיקסר, אין התעסקויות - פשוט שמים את כל החומרים בקערה, מערבבים ואופים. התוצאה - עוגיות רכות מבפנים עם שוליים פריכים, מתיקות מדויקת וטעם מממכר של בית

דוד שריקי
הוספת תגובה
עוגיות שוקולד צ’יפס ב-5 דקות – מתכון מנצח של קערה אחת
(צילום: Ivanna Pavliuk/shutterstock)
אא

מצרכים (לכ-20 עוגיות בינוניות):

  • חצי כוס קמח לבן

  • כוס ורבע שיבולת שועל (מהסוג הדק)

  • חצי כוס סוכר (אפשר לשלב חום ולבן)

  • חצי כוס שמן (עדיף קנולה או שמן קוקוס מומס)

  • 2 ביצים

  • חצי כוס שוקולד צ’יפס

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  2. בקערה גדולה, שמים את הקמח, שיבולת השועל, הסוכר, השמן והביצים. מערבבים בכף עץ או מטרפה ידנית עד שהתערובת אחידה.

  3. מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומערבבים שוב עד שהתפזרו היטב.

  4. בעזרת כף, יוצרים תלוליות קטנות בתבנית, עם רווחים של כ-3 ס"מ ביניהן.

  5. אופים כ-10-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים אך עדיין רכות במרכז.

  6. מצננים 5 דקות בתבנית, ואז מעבירים לרשת קירור.

רעיונות לשדרוג:

  • להוסיף כפית קינמון או תמצית וניל לתיבול נוסף.

  • להחליף חצי מכמות השוקולד צ’יפס בקוביות אגוזים.

  • לגרסה טבעונית - ניתן להשתמש ב-2 כפות זרעי פשתן טחונים + 6 כפות מים במקום הביצים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי