
מתכונים לפסח

מרכיבים:
10 תמרים מג'הול רכים, מגולענים
1 תפוח עץ גדול (רצוי מסוג חמוץ כמו גרנד סמיט), קלוף ומגורר בפומפייה
1⁄2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
1⁄4 כוס שקדים טחונים (או טחינה גולמית למרקם עשיר יותר - לפי המסורת התימנית)
1⁄3 כוס יין אדום מתוק (אפשר תירוש לילדים)
1⁄2 כפית קינמון
קמצוץ ציפורן טחונה (לא חובה, אך מוסיף עומק)
כף סילאן (להדגשת המתיקות - אפשר גם דבש)
אופן ההכנה:
הגשה:
מגישים בקערית קטנה לצד המצה והמרור, עם כף קטנה - כי מספיק מעט ממנה כדי להעיר את כל הצלחת. אפשר לפזר מעט אגוזים גרוסים מעל לקישוט חגיגי.
טיפ מסורתי:
אם רוצים להעניק לחרוסת עומק של ממש - אפשר להוסיף לה טיפה חומץ בלסמי או גרגרי גראנד ריזן מיובשים (ענבים כהים מתוקים).
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו