חוש הטעם שלכם חזק משחשבתם – והוא בכלל לא קשור לאוכל
ילד. חוש הטעם. (צילום: grok)

לייף סטייל

חוש הטעם שלכם חזק משחשבתם – והוא בכלל לא קשור לאוכל

מתברר שקולטני הטעם שלנו נמצאים גם בעור! מחקר חדש חושף איך הטעם המר מסייע לגוף להגן על עצמו מזיהומים ומזיקים. כל הפרטים בפנים

דניאל חתן
הוספת תגובה
חוש הטעם שלכם חזק משחשבתם – והוא בכלל לא קשור לאוכל
ילד. חוש הטעם. (צילום: grok)
אא

כולנו יודעים להבחין בין חמוץ, מתוק, מלוח, מר ואומאמי, אבל האם ידעתם שלחוש הטעם יש תפקיד חבוי שלא קשור לאוכל בכלל? מתברר שהגוף שלנו מלא בקולטני טעם – ולא רק על הלשון! אבל יש טוויסט: הם מזהים רק טעם אחד – מר.

טעם מר – מערכת ההגנה של העור

חוקרים מאוניברסיטת המדע של אוקאיאמה ביפן גילו שקולטני טעם מר נמצאים גם בקרטינוציטים – תאי העור שלנו. אותם קולטנים, שהיו מוכרים עד כה רק מהלשון, מתגלים כקו הגנה ראשון נגד חומרים מזיקים שחודרים לעור.

המחקר, שבוצע בשיתוף אוניברסיטאות קיוטו וטוקיו ופורסם ב-FASEB BioAdvances, מגלה שכאשר חומרים מזיקים נקשרים לקולטנים הללו, הגוף מפעיל מנגנון פינוי המרחיק אותם מהתאים. זהו למעשה מנגנון הגנה ביולוגי שנועד לשמור על העור נקי מזיהומים. עם זאת, ישנם חומרים שאינם מזוהים על ידי קולטני המרירות, ואלה עלולים להצטבר ולגרום לדלקות או לנזק לעור.

למה דווקא מר?

טעם מר שימש מאז ומתמיד כאזהרה ביולוגית – על הלשון, הוא מסייע לנו להימנע ממזון רעיל. אבל לא רק האוכל עלול להיות מסוכן – חומרים מזיקים עלולים להיכנס גם דרך העור. כאן נכנסים לתמונה קולטני הטעם המרירים, שמתפקדים כשומרי סף ביולוגיים, מזהים את הפולשים, ומפעילים מערכות הגנה לניקוי הגוף.

עתיד הרפואה והקוסמטיקה

הגילוי המהפכני הזה יכול להוביל לפיתוח מוצרים חדשים שינצלו את קולטני המרירות לטובתנו – תכשירי הגנה חדשניים, טיפולים אנטי-דלקתיים ואפילו חומרים שיסייעו לעור להתמודד טוב יותר עם זיהומים.

אז בפעם הבאה שאתם טועמים משהו מר – תדעו שהגוף שלכם משתמש בטעם הזה הרבה מעבר למה שחשבתם!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
חוש הטעם
שידור חי