אוהבים לנשנש קשיו? גילינו את האמת המטרידה שהתעשייה לא רוצה שתדעו
דוכן פיצוחים בשוק "מחנה יהודה" בירושלים. (צילום: נתי שוחט, פלאש90)

ט"ו בשבט

אוהבים לנשנש קשיו? גילינו את האמת המטרידה שהתעשייה לא רוצה שתדעו

האגוז האהוב שכולנו מכניסים לסלט מסתיר סוד מפתיע שישנה את כל מה שחשבתם על אכילה בריאה

עידו לוי
הוספת תגובה
אוהבים לנשנש קשיו? גילינו את האמת המטרידה שהתעשייה לא רוצה שתדעו
דוכן פיצוחים בשוק "מחנה יהודה" בירושלים. (צילום: נתי שוחט, פלאש90)
אא

אגוזים הם מקור מצוין לשומן בריא, מינרלים וסיבים תזונתיים – אבל האם אתם יודעים מיהו האגוז בעל כמות הפחמימות הגבוהה ביותר?
התשובה מפתיעה: אגוזי קשיו!

כן, לא פחות מ-30% מהמשקל של אגוז הקשיו הם פחמימות. לעומת זאת, אגוז מלך מכיל רק 13% פחמימות – הנמוך ביותר מבין כל האגוזים.

זו סיבה טובה לחשוב מחדש על הרגלי אכילת הקשיו שלנו. חשוב להבהיר – פחמימות אינן רעל. אבל בואו נהיה כנים, לרוב האנשים זה ממש לא מה שחסר בתפריט...

למה זה חשוב? כי פחמימות מעלות את רמת הסוכר בדם, ולבריאות מיטבית כדאי לשמור על רמות סוכר נמוכות ויציבות. בחירה באגוזים עם תכולת פחמימות נמוכה יותר תעזור למתן את רמת הסוכר לאחר הארוחה.

אין זה אומר שאסור ליהנות מאגוזי קשיו – אפשר בהחלט לאכול מדי פעם. אבל רבים הפכו את הקשיו לאגוז המועדף עליהם, וזה פחות מומלץ. אם אפשר לבחור באגוזים עם פחות פחמימות, למה לא?


מסקנה: תהנו מכל האגוזים, אבל אולי כדאי לשקול להפוך את אגוז המלך, ולא את הקשיו, לאגוז הקבוע שלכם.
 

הטור באדיבות הד"ר גיל שחר, ראש המרכז לרפואת הרמב"ם, למגזין ערוץ 2000.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי