מתכונים ואוכל
מדענים טוענים כי הצליחו לפצח את הקוד לבישול הביצה המושלמת – הישג קולינרי ומדעי כאחד. אם אתם חובבי ביצים, תוכלו לנסות את השיטה החדשה בבית, אבל שימו לב: התזמון מעט בעייתי, לאור עליית מחירי הביצים בארה"ב בעקבות התפרצות שפעת העופות.
מהי ביצה מושלמת? חלמון קרמי, כמעט נמרח, עטוף בחלבון רך אך מוצק. הבעיה: החלמון מתבשל בטמפרטורה נמוכה יותר מהחלבון, מה שמוביל לאתגרים רבים במטבח. אם תבשלו יתר על המידה – תקבלו חלמון יבש ומתפורר; אם תבשלו לאט מדי – תישארו עם חלבון נוזלי וג'לטיני.
כדי לפתור את הדילמה, צוות חוקרים הקדיש חודשים שלמים לבישול מאות ביצים, תוך שימוש במשוואות מתמטיות מורכבות. אחת מהן חקרה את אופן מעבר החום אל הביצה, ואחרת ניתחה את השינוי הפיזיקלי שהיא עוברת – מנוזל למוצק, עם שלב ביניים רך ומושלם.
ומה המסקנה? התשובה טמונה בטכניקת "בישול תקופתי":
לדברי המדענים, השיטה הזו מאפשרת לחלבון להתקבע בשלבים, בעוד החלמון נותר בטמפרטורה קבועה ומגיע למרקם קרמי אידיאלי.
"אתם כמעט יכולים למרוח את החלמון, כמו חמאה על לחם," אומרת ד"ר אמיליה די לורנצו מאוניברסיטת נאפולי פדריקו השני, מחברת המחקר. כדי לוודא את הצלחת השיטה, החוקרים בדקו את ההרכב הכימי של הביצים והגישו אותן לפאנל של שמונה טועמים, שהשוו אותן לביצים קשות מסורתיות.
המחקר פורסם בכתב העת Communications Engineering, ולטענת מדענית המזון ג'ואן סלייבן מאוניברסיטת מינסוטה, שאמנם לא הייתה מעורבת במחקר אך התרשמה מהשיטה, מדובר בשיטה שאולי תיקח יותר זמן – אבל התוצאה מצדיקה את המאמץ.
אז אם אתם חובבי ביצים אמיתיים, זה הזמן לקחת חצי תריסר ביצים ולנסות את המדע – במטבח שלכם.
ההבטחה הגדולה של רבי חיים פלאג'י זצוק"ל > "פעם בשנה" שאסור לכם לפספס - לחצו כאן עכשיו >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו