במתכון הזה יש שפע של בריאות. אם תרצו להפוך אותו לבריא עוד יותר, תוכלו לוותר על תחליפי הסוכר ולהכין את העוגיות ללא סוכר כלל. מרכיבים (ל-12-15 עוגיות): 2 כוסות שיבולת שועל (אפשר גם ללא גלוטן) 1/2 כוס אגוזים קצוצים (שקדים, אגוזי מלך או אגוזי לוז) 1/2 כוס זרעי צ'יה או פשתן 1/2 כוס חמוציות מיובשות, צימוקים, או שוקולד צ'יפס ללא סוכר (אופציונלי) 1/2 כוס שמן קוקוס מומס או שמן זית 1/2 כוס שומשום 2 בננות בשלות (מעוכות היטב) 1 כפית קינמון 1/2 כפית תמצית וניל (לא חובה) אופן ההכנה: חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ורפדו תבנית בנייר אפייה. בקערה גדולה, ערבבו את כל החומרים למעט הבננות. בקערה נפרדת, מעכו היטב את הבננות עד לקבלת מרקם חלק. הוסיפו את שמן הקוקוס ותמצית הווניל, וערבבו היטב. ערבבו את תכולת שתי הקערות יחד עד לקבלת עיסה אחידה. בעזרת כף, צרו עיגולים מהעיסה על גבי התבנית, תוך שמירה על מרווחים קלים בין העוגיות. שטחו את העוגיות בעזרת הכף כך שיהיו שטוחות. אפו במשך 15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות קלות בצדדים. בתיאבון!