פעילות כוחותינו בח'אן יונס
פעילות כוחותינו בח'אן יונס. (צילום: דובר צה"ל)

ביטחוני

מה עומד מאחורי הנסיגה הפתאומית מח'אן יונס?

לוחמי חטיבות אוגדה 98 השלימו היום את היציאה מחלקה הדרומי של רצועת עזה. הרמטכ"ל ושר הביטחון נדרשו לספק הסברים. "המלחמה נמשכת ואנחנו רחוקים מלהפסיק, נפעל כשנחליט"

י. נפתלי   
0
פעילות כוחותינו בח'אן יונס
פעילות כוחותינו בח'אן יונס. (צילום: דובר צה"ל)
אא

לא מעט גבות הורמו כשהחלו לזרום היום (ראשון) הדיווחים הרשמיים על נסיגת חטיבות צה"ל הפועלות תחת אוגדה 98 מחלקה הדרומי של רצועת עזה. הסיבה, מנמקים במערכת הביטחון, היא הכנה לשלב הבא של המערכה - ממלחמה ללחימה.

שר הביטחון, יואב גלנט, הסביר היום את הצעד הפתאומי בהיערכות כוחותינו לכניסה לרפיח. "הכוחות יוצאים החוצה ונערכים למשימות ההמשך שלהם", הסביר בהערכת מצב שקיים בפיקוד הדרום עם מנכ"ל משרדו, האלוף במילואים אייל זמיר, מפקד הפיקוד האלוף ירון פינלקמן ומפקדים נוספים במטה.

למעשה, שר הביטחון מתכוון למעבר למתכונת של פשיטות ממוקדות - בדומה לפעילות צה"ל בבית החולים שיפא. ההחלטה על נסיגת לוחמינו, טען גלנט, הגיעה אחרי שיכולותו הצבאית של ארגון הטרור במרחב - פורקה. 

שעות בודדות אחרי שהושלמה היציאה, ירו מחבלי הפלגים בעזה ארבע רקטות ליישובי העוטף. גורמים בישראל מסבירים כי אי אפשר לשלול אפשרות שמחבלי החמאס והג'יאהד האסלאמי ינסו לשוב ולפעול מהשטח שננטש. עם זאת, פרשנים מזכירים את המבצע בשיפא, כשיקול שייקחו בחשבון הארגונים בעזה.

קציני המטה הציגו לשר הביטחון ואנשיו את עיקרי ההישגים בשלב העצים בח'אן יונס ובפרבריה. אבל הפגישה התמקדה גם בתוכניות המבצעיות לפירוק חטיבת רפיח - עיר המקלט של יותר ממיליון תושבי הרצועה. 

במערכת הביטחון מקווים כי הנסיגה תאפשר פינוי בטוח של התושבים לקראת פלישה לעיר הדרומית ביותר ברצועה. "אנחנו נגיע למצב שהחמאס לא שולט ברצועת עזה ושהוא לא מתפקד כמסגרת צבאית שמהווה סיכון על אזרחי מדינת ישראל".

הרמטכ"ל רב אלוף הרצי הלוי נשא גם הוא הצהרה הערב, והבהיר כי למרות יציאת כוחותינו "המלחמה נמשכת ואנחנו רחוקים מלהפסיק". הוא הוסיף: "בכירי החמאס עדיין מסתתרים. נגיע אליהם במוקדם או במאוחר. לא נשאיר חטיבות חמאס פעילות באף חלק של הרצועה. יש לנו תכניות ואנחנו נפעל כשנחליט". 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי