רולדה שוקו מתכון ללא גלוטן: מתכון רולדה שוקולד פרווה
רולדה שוקו מתכון ללא גלוטן: מתכון רולדה שוקולד פרווה (צילום: גב' ד. קדוסי)

מתכונים ואוכל

מתכון לרולדת שוקו-מוקה מרשימה

מרשימה, טעימה ומתאימה גם לצליאקים. הגב' ד. קדוסי שולחת לנו מתכון לעוגת רולדה בטעמי שוקו-מוקה שתגנוב את ההצגה

גב' ד. קדוסי   
רולדה שוקו מתכון ללא גלוטן: מתכון רולדה שוקולד פרווה
רולדה שוקו מתכון ללא גלוטן: מתכון רולדה שוקולד פרווה (צילום: גב' ד. קדוסי)
אא

עוגת רולדה שוקו מוקה

חומרים למתכון:

5 ביצים לארג׳ מופרדות
חצי כוס סוכר
2 סוכר וניל 
חצי כוס אינסטנט פודינג שוקולד
2 כפות קונפלור
2 כפות שמן 

לקרם:
קצפת צמחית 250 מל 
2 כפות נס קפה
4 כפות סוכר
1/2 כוס מים קרים

לציפוי:

קצפת צמחית 250 מ״ל
200 גרם שוקולד מריר

50 גרם שוקולד מומס לזילוף

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל170 מעלות חום עליון תחתון.
מקציפים חלבונים עם סוכר עד לקצף יציב ומבריק. 
מנמיכים את מהירות המיקסר מוסיפים חלמונים, סוכר וניל, שמן, קונפלור , פודינג ומקציפים לאיחוד. 
בתבנית מלבנית גדולה עם נייר אפייה מרססים מעט ספריי שמן ושופכים את הבלילה מכניסים לתנור ל 15-18 דקות.
מוציאים פורסים מעל מגבת עבה ומצננים לגמרי.
לאחר צינון הופכים את העוגה על תבנית עם נייר אפייה.
מקציפים את חומרי הקרם ומורחים על המלבן של העוגה שהפכנו.
מגלגלים לרולדה עם הנייר אפייה ומקפיאים לשעתיים לפחות! 
ממיסים את חומרי הציפוי מצננים לטמפרטורת החדר ושופכים על הרולדה.
מזלפים מעל שוקולד מומס, אפשר לקשט בקצפת באגוזים בקוקוס, סוכריות וכל מה שאוהבים.

* העוגה פרווה וללא גלוטן.
* לחלבי ניתן להשתמש בשמנת מתוקה חלבית ובמקום מים חלב

רולדה שוקו מתכון ללא גלוטן (צילום: גב' ד. קדוסי)מתכון רולדה שוקולד פרווה (צילום: גב' ד. קדוסי)

איך שופכים את הרוטב בצורה מרשימה? זה לפניכם:

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
רולדה שוקו מתכון ללא גלוטן: מתכון רולדה שוקולד פרווה (צילום: גב' ד. קדוסי)
שידור חי