מוקפץ סלמון מתכון עם אטריות: סלמון מוקפץ עם אטריות
מוקפץ סלמון מתכון עם אטריות: סלמון מוקפץ עם אטריות. (צילום: גב' ד. קדוסי)

מתכונים ואוכל

10 דקות עבודה ויש לכם מוקפץ עם קוביות סלמון

חלבי, בשרי? לפעמים נראה כי הפתרון הטוב ביותר הוא דווקא דגים. הגב' ד. קדוסי מפנקת אותנו במתכון שאף אחד לא יוכל לסרב לו

גב' ד. קדוסי   
0
מוקפץ סלמון מתכון עם אטריות: סלמון מוקפץ עם אטריות
מוקפץ סלמון מתכון עם אטריות: סלמון מוקפץ עם אטריות. (צילום: גב' ד. קדוסי)
אא

מוקפץ סלמון ב10 דק' עבודה!


מרכיבים:
800 גר סלמון מפולט בלי עור חתוך לקוביות בגודל 2*2 
בערך.
מלח, פלפל לפיזור על הסלמון
חצי לימון סחוט


לרוטב:
חצי לימון סחוט
3 כפות רוטב סויה
3 כפות צ׳ילי מתוק
2 כפות דבש
מעט ג׳ינג׳ר טרי מגורד
3 שיני שום כתושות
מלח, פלפל
איטריות אודון / נודלס
להגשה: שומשום, בצל ירוק חתוך החלק הירוק
אפשרי להגיש עם תוספת אורז לבן.

אופן ההכנה:
ממליחים ומפלפלים את הסלמון, סוחטים מעל חצי לימון .
מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הסלמון עד להזהבה יפה מ2 הצדדים זה ממש מוכן תוך 2 דק. לא לייבש. הדג צריך להישאר ורוד מבפנים.

מוציאים את קוביות הסלמון לקערה. מנקים את המחבת משאריות והשמן מוסיפים לה 2 כפות שמן ,מערבבים את כל מצרכי הרוטב ושופכים למחבת, מוסיפים את הסלמון מטגנים קלות עד לספיגת הרוטב ומוסיפים את האטריות לטיגון קל.

אופציונאלי לחמם במים רותחים לא על הגז , בקערה נפרדת עם מים רותחים אטריות אודון מוכנות , זה נמכר בכל הסופרים הגדולים או חנויות טבע גדולות ומאוד מומלץ ומזכיר מוקפצים של מסעדה סינית. אני משתמשת בשל חברת מזרח ומערב. להוסיף אותן  אחרי הוספת הסלמון ולערבב מעט שיצופה ברוטב. למי שאין יכול לבשל נודלס לפי ההוראות בשקית .זה 3 דק ומוכן ולהוסיף. 

לפזר שומשום ובצל ירוק ולהגיש חם.
בתיאבון

מוקפץ סלמון מתכון עם אטריות: סלמון מוקפץ עם אטריות. (צילום: גב' ד. קדוסי) מוקפץ סלמון מתכון עם אטריות: סלמון מוקפץ עם אטריות. (צילום: גב' ד. קדוסי)

מדוע אוכלים דג בשבת?

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
מוקפץ סלמון מתכון עם אטריות: סלמון מוקפץ עם אטריות. (צילום: גב' ד. קדוסי)
שידור חי