פריצת דרך הלכתית: ניסוי מעשי לזן אבטיח ללא חשש כלאים
(צילום: 5 second Studio/shutterstock)

יהדות

פריצת דרך הלכתית: ניסוי מעשי לזן אבטיח ללא חשש כלאים

האבטיח הקיים הוא בהרכבה אסורה, החוקרים במעבדה מדווחים על תוצאה טובה של שתיל עמיד עם מאפיינים איכותיים לא פחות ובפרמטרים מסוימים אף יותר מהשתילים הקיימים

מ. פריד   
0
פריצת דרך הלכתית: ניסוי מעשי לזן אבטיח ללא חשש כלאים
(צילום: 5 second Studio/shutterstock)
אא

לאחר מחקר ארוך - תחת ההנחיות של הגאון רבי יוסף אפרתי שליט"א ובליווי צמוד של הגר"ש רייכנברג שליט"א וצוות חוקרי המכון לחקר החקלאות על פי התורה – הבוקר יצא לדרך הניסוי המעשי הראשון לזן אבטיח ללא חששות כלאים.


כידוע הרבה ממיני הפירות והירקות מורכבים באיסור, חלקם באיסור תורה ממש. בשנים האחרונות נעשים מאמצים רבים לביצוע מחקרים שיולידו הרכבות צמחים באופן המותר מין במינו]. כאשר לצערינו בניגוד לכשרות/ערלה וכדומה כאשר המגדל או המשווק יודע כי התוצרת לא תירכש בידי הצרכנים ללא כשרות מתאימה, המודעות הצרכנית לנושא כלאים היא נמוכה עד מאד, ובהתאמה גם המוטיבציה של ענפי החקלאות לקדם חקלאות לפי ההלכה.


בחודשים האחרונים התקיימו ניסויים רבים בזני אבטיח מובחרים לנסות ולפתח שתילים איכותיים ללא חשש כלאים – האבטיח הקיים כיום, לרוב הוא בהרכבה אסורה, החוקרים במעבדה מדווחים נכון לעכשיו על תוצאה טובה של שתיל עמיד עם מאפיינים איכותיים לא פחות ובפרמטרים מסוימים אף יותר מהשתילים הקיימים כיום בשימוש החקלאים.

התוצאה כרגע מאפשרת לפי הפרוטוקול לנסות ולעבור לניסוי בגידול מסחרי גם בשטח. והבוקר נשתלו שתילי אבטיח שהוכנו מהזן המותר בכמה שטחי גידול בארץ, החוקרים ימשיכו ויעקבו מקרוב אחר שלבי הגידול והיבול הסופי. כאשר המטרה היא שהתוצר הסופי שיתקבל יתאים לסטנדרטים החקלאיים והפרוטוקולים כיום, כך שענף גידול האבטיח יוכל לשנות את פניו ולעבור באופן הדרגתי לגידול אבטיח ישראלי באופן המותר על פי ההלכה.


קדמו לתוצאת הביניים הנ"ל חודשים רבים של מחקר חקלאי במעבדות משתלה מובילה בארץ, ובליווי חוקרים ממשרד החקלאות ומכון וולקני, להתאים שתילים חדשים מותרים על פי ההלכה לפרוטוקולי הגידול החקלאי הישראלי והבינלאומי המכיל דרישות רבות, דבר הדורש התאמות וניסויים רבים משך חודשים.
 

 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי