בריאות הנפש
בזמן התקף חרדה, חווה האדם מעין 'אזעקת שווא', הוא מרגיש הרגשות ואפילו מפעיל את הגוף שלו באופן שלא מתאים למציאות, זו הרגשה חזקה שאין לה סיבה במציאות, ההרגשה קיימת.
הסיבה לחרדה לא קיימת בזמן חרדה, יש לאדם מחשבות קטסטרופליות וקיצוניות כמו שמשהו דרמטי הולך להיות. בזמן חרדה האדם חווה מעין הרגשה של ספק בהישרדות שלו, ספק בקיום שלו. הוא מרגיש הרגשה לא נעימה, והמחשבה על אודות ההרגשה צוברת תאוצה עד שהוא נכנס להתקדף חרדה חזק יותר ויותר.
בזמן התקף חרדה מרגיש האדם דופק לב מהיר, בעקבות ההרגשה הוא אומר לעצמו, הוא מפרש את ההרגשה כ'יהיה לי התקף לב' אך אין לדאוג מהדאגה, אין לחשוש מההרגשה בכלל. לב בריא יכול לפעום בקצב של 200 פעימות בדקה במשך ימים אפילו שבועות, מבלי שייגרם נזק, הקב''ה יצר לנו לב שיודע להתמודד עם לחצים ולכן שעה של פאניקה והתקף חרדה הוא חסר חשיבות ביחס למה שהלב יכול לשאת ולהתמודד אתו.
ועוד בזמן התקף חרדה פעמים האדם מרגיש רעד וחולשה ברגלים, הוא מרגיש שמא הוא עומד ליפול, והוא לא יצליח ללכת, וזה מבהיל ומדאיג יותר ויותר. ההסבר מדוע ישנה תחושה ורעד ברגליים , הנו בגלל שכלי הדם ברגליים מתרחבים בזמן של חרדה וכך מצטבר הרבה דם בשרירים הגדולים, ובזמן הזה הרגליים הן חזקות ויציבות מאד.
החרדה משפיעה גם על קצב פעימות הלב או מחזור הדם אך לא באופן שמשפיע לרעה על גוף האדם, אלא רק תגובה 'הישרדותית' שלא משפיעה לרעה על גופו של האדם.
האם חרדה מעלה לחץ דם? האם חרדה מעלה את קצב פעימות הלב? | איך לרפא את הנפש על פי הרמב"ם, הבן איש חי ואור החיים הקדוש?