יש דבר כזה: הפרי שמאט את ההזדקנות של תאי המוח
סבל מתמשך. (צילום: perfectlab/shutterstock)

בריאות

יש דבר כזה: הפרי שמאט את ההזדקנות תאי המוח

ישנו פרי המוכר לכולנו ובכל בית בישראל נוהגים לאכול ממנו בחג. פרופסור רות גביזון, נוירולוגית מומחית - הפיקה כמוסות שמן מיוחדות מהפרי, העשויות להאט את קצב הזדקנות תאי המוח ולמנוע מחלות מוחיות

ערוץ 2000   
1
יש דבר כזה: הפרי שמאט את ההזדקנות של תאי המוח
סבל מתמשך. (צילום: perfectlab/shutterstock)
אא

בכל תחילת שנה עברית אתם אוכלים אותו, נמצא על שולחן החג כי הוא נכלל כאחד מהסימנים של ראש השנה. סביר להניח שאתם מכירים אותו היטב אפילו מהשירים בגן, אך לא כולם מודעים ליתרונות המופלאים שבו העשויים לעזור במגוון של חולי ובעיות בריאותיות, כמו גם במחלות מוחיות – הלא הוא הרימון! לרימון יש סגולות רבות והוא סמל עתיק ביהדות. ישנה סברה כי שלמה המלך עיצב את כתרו בהשראת הרימון, וכן על גבי מטבעות יהודה הוטבע סמל הרימון, והוא בעל 613 זרעים כנגד 613 המצוות שנצטוו בהם ישראל.

הרימון הוא סמל לפריון, לחכמה ואף לידע. ההסבר לקשר בין הרימון ה"תמים" שכולנו מכירים ואוכלים בראש השנה, לבין חכמה הוא מדהים ומרתק: שמן זרעי רימון מכילים אומגה 5 (חומצה פוניסית) בריכוז גבוה – הנחשב לאחד מנוגדי החמצון החזקים של הטבע. הפעילות השגרתית של גופנו, כמו נשימה ועיכול מזון, יוצרת רדיקלים חופשיים הגורמים לחמצון ולנזק לתאי הגוף, כאשר הדגש הוא על תאי המוח – שאינם מתחדשים כמו תאי הדם ותאי העור. עקב הפגיעה בתאי המוח, נפגעים באופן טבעי גם יכולת החשיבה, הזיכרון, ההתמצאות והערנות.

פגיעה בתאי מוח ניתן לזהות גם במחלות למיניהן כמו אלצהיימר, פרקינסון וקרויצפלד-יעקב – שבהן נפגעים תאי המוח עד מצב שעלולים להוביל למוות ח"ו. מחלת הדמנציה עשויה להחמיר בשנים הבאות ולהכפיל עצמה עד שנת 2050 ל-131 מיליון חולים בשנה.

הזדקנות תאי המוח היא מצב שלא ניתן למנוע, אך בהחלט ניתן לשלוט בקצב ולהאט את התהליך. רות גביזון, נוירולוגית מומחית ישראלית, שזיהתה את הפוטנציאל והפיקה לפני מספר שנים כמוסות שמן רימון כדי למנוע הזדקנות ומוות של תאי המוח, ולנסות לרפא במעט חולים במחלות מוח, הסבירה: "אם נצליח לשלוט ברמות הרדיקלים החופשיים בגוף, אולי נוכל לגרום לתאים במוח להזדקן לאט יותר ולחיות זמן רב יותר. גם אם לא נוכל לרפא חולים קשים אולי נוכל לתרום בהאטת קצב ההידרדרות במחלה".

עוד הבהירה גביזון כי נוגדי חמצון המצויים בשאר מוצרי המזון הם בריכוזים נמוכים שבד"כ לא מספיקים לאחר העיכול להגיע אל התאים במוח ולכן רוב הסיכויים שלא יועילו הרבה למחלות מוחיות.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי