מכורים לאבוקדו? 4 דרכים לזיהוי אבוקדו מקולקל
מכורים לאבוקדו? 4 דרכים לזיהוי אבוקדו מקולקל. (צילום: barmalini/shutterstock)

בריאות

מכורים לאבוקדו? 4 דרכים לזיהוי אבוקדו מקולקל

עונת האבוקדו בפתחה וכל חובבי האבוקדו מוצאים עצמם מתוסכלים ומתחבטים לא פעם בשאלה מתי התזמון המושלם לאכילת האבוקדו. במאמר הבא נסביר כיצד ניתן לזהות שהאבוקדו שלכם מוכן וראוי למאכל וגם כיצד תדעו האם הוא מקולקל?

ערוץ 2000   
0
מכורים לאבוקדו? 4 דרכים לזיהוי אבוקדו מקולקל
מכורים לאבוקדו? 4 דרכים לזיהוי אבוקדו מקולקל. (צילום: barmalini/shutterstock)
אא

תופעת "מכורי האבוקדו" מצויה כמעט בכל בית בישראל, ולא מעט אנשים מצפים בכיליון עיניים לעונה שבה יוכלו להתענג בפרי האהוב. כל מי שאוהב אבוקדו ודאי נתקל בקושי לזהות מתי האבוקדו מוכן ובשל לאכילה, רך מספיק ובעל צבע ירקרק זרחני חיוני ורענן - ללא כתמים שונים ומשונים.

אספנו עבורכם כמה טיפים ואזהרות לאכילה נכונה של אבוקדו ולזיהוי הבשלות:

1. אבוקדו בעל קליפה ירוקה כהה מעיד על בשלותו

2. מתלבטים בסופר? גוון חום באזור הגבעול - נורת אזהרה!
ע"פ החלק התחתון של חיבור הגבעול ניתן לדעת פחות או יותר מה קורה בפנים. אם אתם מזהים צבע חום באיזור של הגבעול, בין אם ישנו גבעול ובין אם לא - אל תקנו את האבוקדו ודעו כי זהו סימן מבשר רעות.

3. טרם האכילה הקפידו לשטוף את האבוקדו
לא מעט אנשים טועים לחשוב שבגלל שקליפת האבוקדו עבה ולא נוהגים לאכול אותה, אז אין גם צורך בשטיפה של הפרי - מה שמסתבר כטעות. במחקר שנעשה ע"י ה-FDA האמריקאי, בו בצעו בדיקה מדגימות אבוקדו שונות, התגלה כי לא מעט מהדגימות הכילו חיידקי סלמונלה, ליסטריה ומונוציטוגנס העלולים לגרום למחלות ולעיתים אף למוות.

רוב החיידקים נמצאו דווקא באזור הקליפה ולא בתוך הפרי, ועל כן המלצת ה-FDA היא לשטוף את קליפת הפרי טרם החיתוך, מכיוון שבעת החיתוך הסכין עלולה להחדיר את החיידקים אל תוך הפרי עצמו.

4. כך תדעו אם האבוקדו שלכם מקולקל
אבוקדו בשל דיו הוא כזה שרך מספיק וניתן למעוך אותו בקלות עם מזלג. אף אחד לא היה רוצה לחטוף מחלה כלשהי כתוצאה מאכילת אבוקדו מקולקל ומלא עובש. ע"פ אתר הבריאות Healthline אבוקדו עם עובש עלול להפריש תרכובות רעילות. על מנת לדעת אם האבוקדו שלכם מקולקל חתכו אותו ובחנו את הצבע והמרקם.

אבוקדו בעל כתמים כהים בצבע חום ושחור אינו ראוי למאכל וכך גם אבוקדו בעל מרקם חוטי או עיסתי. ע"פ אתר הבריאות  Healthline עדיף לא לחפש את "החלקים הטובים" באבוקדו שנראה ומריח לא טוב ולזרוק את כולו לפח על מנת לא להסתכן במחלות.
מכורים לאבוקדו? 4 דרכים לזיהוי אבוקדו מקולקל. (צילום: Amit Erez/shutterstock)

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי