שנת העטלף: נפתחות מערות העטלפים
(צילום: ד״ר אסף צוער רשות הטבע והגנים)

נפלאות הבריאה

שנת העטלף: נפתחות מערות העטלפים

שנת הקורונה הייתה קשה במיוחד לעטלפים. זה התחיל בייחוס המחלה לעטלפים, עם מגמת העלייה בתחלואה עלה החשש שהאדם ידביק את העטלפים במחלת הקורונה לכן היה צורך לסגור את מערות העטלפים למבקרים.

אריה ניסן   
0
שנת העטלף: נפתחות מערות העטלפים
(צילום: ד״ר אסף צוער רשות הטבע והגנים)
אא

ד״ר אסף צוער, אקולוג מחוז דרום: ״אין חיה שנפגעה יותר בגלל הקורונה מאשר העטלפים. בדומה למקרים אחרים בהם הואשמו העטלפים בפגיעות לא להם. המון אגדות קשורות לעטלפים רובן מציגות את העטלפים באור שלילי כגון שהם נתפסים בשיער וכולם מוצצי דם.
לעטלפים יכולת עמידות מצוינת למגוון רחב של מחלות כנראה בגלל הצפיפות הגבוהה של פרטים במושבות, ולכן במהלך האבולוציה פתחו עמידות טובה כנגד מחלות, דבר שאנחנו בני האדם יכולים ללמוד מהם. למרות השמועות על העברת וירוס הקורונה מעטלפים לבני האדם, כנראה שדבר זה אינו נכון והוירוס הועבר באמצעות אכילה של חיה שאינה עטלף.

"רב העטלפים בישראל נמצאים בסכנת הכחדה והמשך קיומם בעתיד מוטל בספק.  רשות הטבע והגנים ביחד עם חלה"ט מבצעות ניטור עטלפים בכל שנה. מתוצאות הניטור נראה שאוכלוסיות העטלפים שנפגעו בעבר אינן מתאוששות.
לעטלפים חשיבות אקולוגית גם עבור בני האדם אם כמפיצי זרעים (עטלפים הפירות) ואם כמדבירים טבעיים של חקרים פעילי לילה.״


(צילום: ד״ר אסף צוער רשות הטבע והגנים)

 
ד״ר נועם לידר חטיבת מדע רשות הטבע והגנים: ״הצבנו לעצמנו נקודת ייחוס לפיה המערות ישארו סגורות
עד שמשרד הבריאות יסיר את ההגבלות להתכנסות באולמות סגורים. ברגע שלבני אדם לא תהיה סכנה אקוטית להתדבקות במקומות סגורים, ניתן יהיה לפתוח את מערות העטלפים והיונקים.״

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי