
בריאות

כמה פעמים זה קרה לכם? אתם לוקחים ביס ממנה שנראית תמה וחסרת כל רוע - ופתאום בוער, צורב, ואתם מתחילים לחפש חלב או לחם, רק כדי להירגע.
ובכן - מהיום, זה אולי עומד להיגמר.
חוקרים בסין פיתחו לשון מלאכותית, שקופה ורכה, שמסוגלת לבדוק כמה חריף האוכל באמת - לפני שבכלל טעמתם אותו.
הטכנולוגיה החדשה משתמשת בחומר גמיש שמדמה את בלוטות הטעם, וברגע שהוא נוגע בחומר חריף - כמו קפסאיצין (זה מה שגורם לפלפלים לבעור) - הוא שולח אות חשמלי קטן, שמודד את דרגת החריפות בצורה מדויקת.
החוקרים בדקו את ההמצאה על פלפלים, רטבים, תבלינים - ואפילו חומרים כמו שום, ג’ינג’ר וחזרת - והצליחו למדוד חריפות גם במקרים שבן אדם בקושי היה מרגיש.
וזה לא רק לגיקים של טכנולוגיה: דמיינו מסעדות שיכולות להבטיח "רמת חריפות בינונית באמת", או יצרני מזון שיוכלו להבטיח שכל בקבוק רוטב יהיה אחיד בחריפות שלו.
הרעיון מבוסס על תגלית פשוטה: חלבון שנמצא בחלב, קזאין שמו, נקשר לחומר החריף ומנטרל אותו. החוקרים שילבו את זה במבנה של הלשון המלאכותית - וזה מה שאיפשר לה לזהות במדויק את העוצמה של כל רוטב או פלפל.
לא רק לטועמים שמפחדים מחריף - גם לאנשים שאיבדו את חוש הטעם, למשל אחרי מחלה או טיפול רפואי. בעזרת המדידה הכימית, אפשר יהיה "להרגיש" את הטעמים - גם בלי בלוטות טעם רגילות.
אז אם אתם מאלו שלא יודעים אם הפלפלים האדומים בתבשיל הם רק בשביל צבע או שהם הולכים להצית לכם את הגרון -
יש סיכוי שבעתיד הקרוב, לשון קטנה תעשה בשבילכם את העבודה.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו