רגע לפני שאתם מרוקנים את הסיר: זו הסיבה לא לשפוך מים רותחים לכיור
ריקון מים חמים לכיור. (צילום: Toa55/shuttrstock)

לייף סטייל

רגע לפני שאתם מרוקנים את הסיר: זו הסיבה לא לשפוך מים רותחים לכיור

אינסטלטורים חושפים: אלפי תקלות בצנרת נגרמות בגלל טעות אחת שכולם עושים. המים הרותחים פוגעים בחיבורים הפלסטיים ויוצרים נזילות, עיוותים ונזק מתמשך

נעם ברקאי
הוספת תגובה
רגע לפני שאתם מרוקנים את הסיר: זו הסיבה לא לשפוך מים רותחים לכיור
ריקון מים חמים לכיור. (צילום: Toa55/shuttrstock)
אא

פעולה שגרתית לכאורה, ריקון סיר מים רותחים לאחר בישול פסטה או אידוי ירקות, עלולה להתברר כטעות יקרה. מומחי אינסטלציה מזהירים כי שפיכת מים בטמפרטורה גבוהה עלולה לפגוע בצנרת הביתית, לגרום לנזילות, עיוותים ואף לסכנת כוויה מיידית.

בעבר, כאשר הצנרת הביתית הייתה עשויה בעיקר ממתכת, סילוק מים חמים דרך הכיור לא נחשב למסוכן במיוחד. כיום, לעומת זאת, מערכות האינסטלציה ברוב הבתים מבוססות על צינורות פלסטיק, חיבורים גמישים ואטמים רגישים. בתנאים כאלה, טמפרטורה קיצונית עלולה לגרום לשחיקה מואצת של החומר, להתרופפות חיבורים ואף להתפוצצות של צינור.

ולא רק הכיור נמצא בסכנה. גם באסלה, במיוחד כשמדובר בניסיונות מאולתרים לפתיחת סתימות, מים רותחים עלולים להזיק לצנרת ולמבנה השירותים עצמו.

ומה עושים כשיש סתימה?

למרות שהפיתוי להשתמש במים רותחים כמסיר שומנים טבעי מובן, ההמלצה המקצועית היא להימנע מכך. כאשר נוצרת סתימה בכיור או באמבטיה, עדיף להשתמש באמצעים בטוחים כמו פומפה, קפיץ ידני או חומרי פתיחת סתימות ייעודיים שאינם גורמים נזק תרמי.

כאשר מדובר בסתימה עקשנית במיוחד, ההמלצה הברורה היא להזמין אינסטלטור מוסמך. איש מקצוע מיומן יזהה את מקור הבעיה ויטפל בה בצורה מדויקת וללא גרימת נזק נוסף.

המסקנה פשוטה: מים רותחים מתאימים לבישול, לא לצנרת.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי