כולם בבית – זה הזמן לעראיס המושלם שמנחם את הלב והבטן
(צילום: Roni Ben Ishay/shutterstock)

מתכונים בשריים

כולם בבית - זה הזמן לעראיס המושלם שמנחם את הלב והבטן

בזמן שהות בבית, זה בדיוק הרגע להכין עראיס ריחני עם פיתה טרייה ובשר מתובל. מתכון קל עם תוצאה עסיסית - שמרגיע את הנפש ומשמח את כולם סביב השולחן

דוד שריקי
הוספת תגובה
כולם בבית – זה הזמן לעראיס המושלם שמנחם את הלב והבטן
(צילום: Roni Ben Ishay/shutterstock)
אא

מצרכים (לכ-8 עראיסים)

לבצק (אם רוצים להכין פיתות ביתיות, אפשר גם להשתמש בקנויות):

  • 500 גרם קמח (כ-3 וחצי כוסות)

  • כף שמרים יבשים

  • כף סוכר

  • כפית מלח

  • 2 כפות שמן זית

  • כוס וחצי מים חמימים (להוסיף בהדרגה עד שהבצק נעים)

למילוי הבשר:

אופן ההכנה:

אם מכינים פיתות - מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך ונעים. מכסים ומניחים לתפיחה שעה. מחלקים ל-8 כדורים, מרדדים לעיגולים וצלייה קלה על מחבת חמה - בערך 2 דקות מכל צד, רק עד שהפיתה נאחזת אבל לא מתייבשת.

למילוי - מערבבים את כל חומרי הבשר היטב עד שהתערובת אחידה, ונותנים לה לנוח 10 דקות לספיגה של טעמים.

פותחים בעדינות כל פיתה עד חצי, ממלאים בכ-2 כפות נדיבות של תערובת הבשר, ומשטחים קלות. מורחים שמן זית על הפיתות מכל צד.

קולים במחבת פסים, על מנגל או בתנור חם מאוד (200 מעלות) - כל צד כ-4 דקות, עד שהפיתה משחימה יפה והבשר מתבשל.

הגשה:

מומלץ לצד טחינה ביתית, סלט ירקות קצוץ דק, חמוצים, או אפילו עם עמבה למי שאוהב. עראיס כזה לא מוותרים עליו - הוא מדבר לבטן וגם לנשמה.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי