
מתכונים בשריים

מצרכים (לכ-8 עראיסים)
לבצק (אם רוצים להכין פיתות ביתיות, אפשר גם להשתמש בקנויות):
500 גרם קמח (כ-3 וחצי כוסות)
כף שמרים יבשים
כף סוכר
כפית מלח
2 כפות שמן זית
כוס וחצי מים חמימים (להוסיף בהדרגה עד שהבצק נעים)
למילוי הבשר:
500 גרם בשר טחון (כתף בקר טעים במיוחד)
בצל גדול קצוץ דק דק
חופן פטרוזיליה קצוצה
עגבנייה מגוררת
2 שיני שום כתושות
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית בהרט
חצי כפית כמון
רבע כפית קינמון (מוסיף חמימות נעימה)
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
אם מכינים פיתות - מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך ונעים. מכסים ומניחים לתפיחה שעה. מחלקים ל-8 כדורים, מרדדים לעיגולים וצלייה קלה על מחבת חמה - בערך 2 דקות מכל צד, רק עד שהפיתה נאחזת אבל לא מתייבשת.
למילוי - מערבבים את כל חומרי הבשר היטב עד שהתערובת אחידה, ונותנים לה לנוח 10 דקות לספיגה של טעמים.
פותחים בעדינות כל פיתה עד חצי, ממלאים בכ-2 כפות נדיבות של תערובת הבשר, ומשטחים קלות. מורחים שמן זית על הפיתות מכל צד.
קולים במחבת פסים, על מנגל או בתנור חם מאוד (200 מעלות) - כל צד כ-4 דקות, עד שהפיתה משחימה יפה והבשר מתבשל.
הגשה:
מומלץ לצד טחינה ביתית, סלט ירקות קצוץ דק, חמוצים, או אפילו עם עמבה למי שאוהב. עראיס כזה לא מוותרים עליו - הוא מדבר לבטן וגם לנשמה.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו