תשכחו ממה שחשבתם: המיתוסים הכי גדולים בעולם הבישול – והאמת שמאחוריהם
בחור מבשל. (צילום:ayeletphotography/pixabay)

לייף סטייל

תשכחו ממה שחשבתם: המיתוסים הכי גדולים בעולם הבישול - והאמת שמאחוריהם

מתחשק לכם להיכנס למטבח ולהוציא ממנו מנות מעולות? קודם כל הגיע הזמן להיפרד מהטעויות הנפוצות שמונעות מכם להצליח באמת

נעם ברקאי
הוספת תגובה
תשכחו ממה שחשבתם: המיתוסים הכי גדולים בעולם הבישול – והאמת שמאחוריהם
בחור מבשל. (צילום:ayeletphotography/pixabay)
אא

הבישול, עבור רבים מאיתנו, הוא הרבה יותר מהכנת ארוחה - הוא תחביב מהנה, מרגיע ומספק, כזה שיכול להפוך כל ערב שגרתי לחגיגה קטנה של טעמים. אלא שעולם הקולינריה, כמו תחומים רבים אחרים, שופע באמיתות לכאורה - עצות שנמסרות מדור לדור, לעיתים בלי בסיס מדעי או קולינרי מוצק. חלקן אולי נובעות מניסיון אישי, אך רבות מהן פשוט מיתוסים שכדאי להכיר - רק כדי לדעת להימנע מהם.

אז אם גם לכם יצא פעם להפוך סטייק רק פעם אחת, או להוסיף חומץ למי הביצים כדי לקלף אותן בקלות - הגיע הזמן לבחון את ההרגלים מחדש. הנה תשעה מיתוסים קולינריים מוכרים במיוחד ופירוק מדויק של מה נכון ומה לא.

1. הופכים את הבשר רק פעם אחת? מיותר

האמונה שיש להפוך נתח בשר רק פעם אחת במהלך הצלייה כדי לשמור על עסיסיותו - פשוט אינה נכונה. למעשה, אין כל עדות לכך שהפיכה מרובה תפגע באיכות הבישול. להפך: היפוך תדיר דווקא עשוי לאפשר צלייה אחידה יותר וחריכה נאה משני הצדדים.

2. מרינדה לא מרככת - רק מוסיפה טעם

השריית בשר במרינדה אמנם תעשיר אותו בטעמים, אך לא תשפיע משמעותית על רכותו הפנימית. המרינדה חודרת רק לשכבה החיצונית, ומי שמבקש בשר רך באמת - עדיף שיחתוך אותו דק או ישתמש בשיטות בישול ארוכות.

3. הקצפה רצופה? מיתוס מעייף

אין צורך להקציף קרם או קצפת ברצף בלי לעצור. הפסקות קצרות אינן פוגעות באיכות ההקצפה - ולעיתים אף מועילות. רק הקפידו להשאיר את המטרפה בתוך הקערה, ולחדש את ההקצפה בעדינות.

4. לתבל בסוף? חבל על הטעם

תיבול של מנות רק לקראת סוף הבישול הוא שגיאה נפוצה: הטעמים אינם מספיקים לחדור פנימה, והתוצאה - תיבול שטחי וחסר עומק. חשוב להכניס את התבלינים כבר בשלבים הראשונים, או לכל המאוחר - לפי הוראות המתכון.

5. חומץ לביצים? לא באמת עוזר

הטיפ הידוע של הוספת חומץ למי הבישול כדי להקל על קילוף ביצים קשות - לא מחזיק מים. הסוד לקילוף מוצלח טמון בטמפרטורה: כדאי להכניס את הביצים למים רותחים ולא לבשל אותן מהקור. כך מתקבלת קליפה שמתקלפת בקלות.

6. מלח מאיץ רתיחה? לא בדיוק

הוספת מלח למים אינה מזרזת את הרתיחה - בטח לא בכמויות הסבירות שבהן אנו משתמשים. התוספת תורמת לטעם, אך לא לזמן הבישול. למען הסר ספק: זו לא טעות לתבל את המים, אבל ציפייה ל"רתיחה מואצת" פשוט אינה מוצדקת.

7. האלכוהול לא נעלם לחלוטין

אלכוהול שבושל במנה לא מתנדף לחלוטין, אלא רק מצטמצם עם הזמן. רק בתבשילים המתבשלים במשך שעות רבות ייתכן שהאלכוהול ייעלם כליל. במנות קצרות זמן - חלק ממנו נותר, ולעיתים אף במידה משמעותית.

8. הגרעינים של הפלפל החריף - לא האשמים העיקריים

החריפות של פלפל חריף אינה מרוכזת בגרעינים, אלא דווקא ברקמה הלבנה שבצידם - הממברנה. אם רוצים להוריד את עוצמת החריפות, חשוב להסיר את החלק הפנימי הלבן ולא רק להוציא את הזרעים.

9. כוויה? קרח זה לא הפתרון

מגע ישיר בין קרח לעור שרוף עלול לגרום לנזק נוסף. הדרך הנכונה לטפל בכוויה קלה במטבח היא להעביר את האזור הפגוע תחת מים זורמים קרים (אך לא קפואים) למשך כמה דקות, ולאחר מכן לחבוש בעדינות.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי