הסוד השמיימי של אווזי הבר – כך הם שורדים את המסע הארוך
(צילום: AK Film Production/shutterstock)

נפלאות הבריאה

הסוד השמיימי של אווזי הבר – כך הם שורדים את המסע הארוך

תעופה בצורת V, החלפות תפקידים, ודאגה לפצועים: בין ענני השמיים מסתתר שיעור מאלף על אחווה, עזרה הדדית וניהול חכם – היישר מברואיו הנאמנים של הבורא יתברך

רוני מלכה
הוספת תגובה
הסוד השמיימי של אווזי הבר – כך הם שורדים את המסע הארוך
(צילום: AK Film Production/shutterstock)
אא

בטבע הנפלא שברא הקב"ה, יש המון דוגמאות להרמוניה שכזו – אך אחת המרשימות שבהן היא התנהגותם של אווזי הבר במסעות הנדידה שלהם.

בקרב אווזי הבר יש למעשה כמה סוגים, רובם בגווני לבן־אפור־חום, וכולם עוברים בשלב מסוים בחייהם נדידה ממקום למקום. חלקם אפילו חוצים אזורים קיצוניים במיוחד. האווז ההודי, למשל, נחשב לעוף שמעופף בגובה הרב ביותר בעולם – כ־6,400 מטר! גובה עצום עבור עופות! אך רוב האווזים אינם חיים "על הקצה" כמו האווז ההודי, ונודדים בגבהים נמוכים יותר.

אז מה הסוד של אווזי הבר? התבוננו בשמיים בעונות הנדידה ותראו דבר מופלא: הלהקות תמיד עפות בתבנית מיוחדת וברורה – בצורת האות V. וכל כמה זמן, האווז שבראש מתחלף עם אווז אחר. מה טמון בחוכמה זו?

מתברר שתעופה בצורת V מביאה לכמה יתרונות משמעותיים – כל אווז מנצל את זרמי האוויר שנוצרים על ידי האווז שלפניו, ובכך הם מפחיתים את התנגדות האוויר לתעופתם. דבר זה חוסך להם אנרגיה רבה במהלך המסע הארוך!

האווז שמוביל בראש ה־V נושא למעשה בתפקיד הקשה ביותר. הוא "חוטף" את התנגדות האוויר לבדו עבור כל שאר הקבוצה, ומחלק את זרם האוויר בין כולם. כאשר הוא מתעייף, הוא עובר לאחור והאווז הבא בתור מחליף אותו. עבודת צוות במיטבה!

לפעמים כאשר אווז אחד מהלהקה נפצע, מלווים אותו כמה אווזים נוספים למטה עד להתאוששות מלאה – ורק אז חוזרים למסע.

וכך, מאווזי הבר – ברואיו הנפלאים של הקדוש ברוך הוא – אנו למדים את הערכים שהוא יתברך מבקש שנלמד ונאמץ. נפלא!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי