
לייף סטייל

בלב הממצאים עומדות תרכובות טבעיות בשם פוליפנולים, המצויות במגוון תבלינים ופירות. חומרים אלו מוגדרים כ"מיתיל-אדפטוגנים" - משום שהשפעתם נוגעת בתהליך עדין בגוף הקרוי מיתילציה: מנגנון שדרכו הגוף "מדליק ומכבה" גנים מסוימים, לרבות כאלה הקשורים בהזדקנות, דלקת וסיכון למחלות.
לפי המחקר, ארבעה מזונות מרכזיים בלטו בהשפעתם האפשרית:
כורכום
רוזמרין
שום
פירות יער
אליהם הצטרפו גם סוגי תה מסוימים - תה ירוק ותה אולונג - שמכילים נוגדי חמצון פעילים, אך חשוב להבהיר: ההשפעה איננה קוסמטית, אלא קשורה בהפחתת סיכון למחלות ובהאטת קצב השחיקה התאית.
במסגרת ניסוי מקדים בשם Methylation Diet and Lifestyle, השתתפו 43 גברים בגילאי 50 עד 72. מחציתם התבקשו לשמור על תזונה מוגדרת לאורך שמונה שבועות. הדיאטה כללה:
ירקות ירוקים ועליים
ירקות ממשפחת המצליבים (כרוב, ברוקולי)
פירות בעלי אינדקס גליקמי נמוך
אגוזים וזרעים
בשר רזה
מנה אחת ביום של אחד ממזונות ה"מיתיל-אדפטוגנים"
במקביל, הוגבלה צריכת סוכר, אלכוהול, מזון מתועש, ומוצרי חלב. בסיום הניסוי נמדד הגיל האפיגנטי של המשתתפים - ונמצא כי בקבוצת ההתערבות, הגיל הביולוגי ירד ב־3.14 שנים בממוצע - ללא כל שינוי במשקל.
החוקרים הדגישו כי השפעתם של הפוליפנולים נוגעת לנתיבים ביולוגיים רגישים, כולל תהליכים דלקתיים, חמצון תאי, וסיכון גנטי למחלות כרוניות. בין החומרים הפעילים שזוהו:
כורכומין (בכורכום)
אליצין (בשום)
EGCG (בתה ירוק)
אנתוציאנינים (בפירות יער)
חומצה רוזמרינית (ברוזמרין)
המחקר היה קטן, קצר מועד, וכלל גברים בלבד. לא נבדקה השפעת גורמים נוספים כגון שינה, תנועה, או מתח נפשי. החוקרים קוראים כעת להרחבת המחקר לקהלים רחבים ומגוונים, על מנת לבסס את הממצאים ולהבין את השפעתה העמוקה של התזונה על ההזדקנות.
החדשות הטובות הן שכל אחד יכול, כבר מהיום, להוסיף לצלחת תבלין טבעי אחד - או פרי יער פשוט - ולדעת שיש בכך תרומה בריאותית אפשרית. אך כפי שמסכמים החוקרים: אין קיצור דרך לאריכות ימים. תזונה נכונה, תנועה מתונה, אמונה ושמחה - כולם חלק מהמשוואה.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו