מתכונים סלטים
מצרכים:
חצי ראש כרוב לבן (אפשר גם סגול או חצי־חצי), פרוס דק דק בסכין או מנדולינה
1 גזר גדול, מגורד בפומפייה גסה
חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה
חופן נענע קצוצה (לא חובה, אבל מוסיפה רעננות מיוחדת)
חופן שומשום קלוי (אפשר גם שחור)
חופן אגוזי מלך/שקדים פרוסים קלויים (רשות)
לרוטב:
3 כפות שמן זית
מיץ מלימון שלם
כפית סילאן טבעי (או דבש)
כף חומץ תפוחים (או רגיל)
שן שום קטנה כתושה (או חצי כפית שום גבישי)
מלח ופלפל שחור – לפי הטעם
אופן ההכנה:
שמים את הכרוב הפרוס והגזר בקערה רחבה.
מוסיפים את הפטרוזיליה והנענע הקצוצה.
מערבבים בצנצנת או קערית קטנה את כל חומרי הרוטב – טועמים ומכוונים חמיצות/מתיקות לפי הטעם.
יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים בעדינות בידיים או בכף עץ.
רגע לפני ההגשה – מפזרים מעל שומשום ואגוזים לקראנץ' מרענן.
את כלה? זה קללל מזמינים עכשיו ערב הפרשת חלה קדוש או חוג בית >>> לחצו כאן!
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו