סלט כרוב וגזר ברוטב לימוני-מתוק: רענן, פריך ומתאים בול לל"ג בעומר
(צילום: Svetlana Monyakova/shutterstock)

מתכונים סלטים

סלט כרוב וגזר ברוטב לימוני-מתוק: רענן, פריך ומתאים בול לל"ג בעומר

סלט קליל ומרענן שמכינים ב-10 דקות ומוסיף צבע וטעם למדורה: כרוב, גזר, עשבי תיבול ורוטב לימוני-סילאני שיעשה לכם חשק לקחת ביס בין תפוח האדמה למרשמלו

דוד שריקי
הוספת תגובה
סלט כרוב וגזר ברוטב לימוני-מתוק: רענן, פריך ומתאים בול לל"ג בעומר
(צילום: Svetlana Monyakova/shutterstock)
אא

מצרכים:

  • חצי ראש כרוב לבן (אפשר גם סגול או חצי־חצי), פרוס דק דק בסכין או מנדולינה

  • 1 גזר גדול, מגורד בפומפייה גסה

  • חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה

  • חופן נענע קצוצה (לא חובה, אבל מוסיפה רעננות מיוחדת)

  • חופן שומשום קלוי (אפשר גם שחור)

  • חופן אגוזי מלך/שקדים פרוסים קלויים (רשות)

לרוטב:

אופן ההכנה:

  1. שמים את הכרוב הפרוס והגזר בקערה רחבה.

  2. מוסיפים את הפטרוזיליה והנענע הקצוצה.

  3. מערבבים בצנצנת או קערית קטנה את כל חומרי הרוטב – טועמים ומכוונים חמיצות/מתיקות לפי הטעם.

  4. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים בעדינות בידיים או בכף עץ.

  5. רגע לפני ההגשה – מפזרים מעל שומשום ואגוזים לקראנץ' מרענן.

להמשך קריאה <
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי