
מתכונים סלטים

מצרכים:
חצי ראש כרוב לבן (אפשר גם סגול או חצי־חצי), פרוס דק דק בסכין או מנדולינה
1 גזר גדול, מגורד בפומפייה גסה
חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה
חופן נענע קצוצה (לא חובה, אבל מוסיפה רעננות מיוחדת)
חופן שומשום קלוי (אפשר גם שחור)
חופן אגוזי מלך/שקדים פרוסים קלויים (רשות)
לרוטב:
3 כפות שמן זית
מיץ מלימון שלם
כפית סילאן טבעי (או דבש)
כף חומץ תפוחים (או רגיל)
שן שום קטנה כתושה (או חצי כפית שום גבישי)
מלח ופלפל שחור - לפי הטעם
אופן ההכנה:
שמים את הכרוב הפרוס והגזר בקערה רחבה.
מוסיפים את הפטרוזיליה והנענע הקצוצה.
מערבבים בצנצנת או קערית קטנה את כל חומרי הרוטב - טועמים ומכוונים חמיצות/מתיקות לפי הטעם.
יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים בעדינות בידיים או בכף עץ.
רגע לפני ההגשה - מפזרים מעל שומשום ואגוזים לקראנץ' מרענן.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו