מתכונים ואוכל
קבב תמיד מזכיר לי את ההתכנסות המשפחתית בחג – ילדים משחקים, הגדולים מדליקים את המנגל, והקבבים נצלים לאיטם, מפיצים ריח משכר של בשר טרי, תבלינים ירוקים והמון אהבה. אין כמו להכין קבב ביתי אמיתי, כזה שמחבר את כולם לטעמים של פעם.
700 גרם בשר טלה טחון (אפשר לערבב עם 300 גרם בקר לשילוב מושלם)
חופן גדול של פטרוזיליה קצוצה דק
חופן קטן של כוסברה קצוצה (לא חובה)
1 בצל גדול מגורר וסחוט מנוזלים
2 שיני שום כתושות
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
מלח לפי הטעם
אופציה: מעט סומאק לפיזור מעל בסיום הצלייה
חשוב לבחור בשר טרי ואיכותי, עם אחוז שומן מסוים (כ-20%) כדי שהקבב ייצא עסיסי ולא יתייבש. כמובן, יש להקפיד שהבשר יהיה בכשרות מהודרת, ולוודא שהתהליך נעשה לפי כללי ההלכה.
בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל המרכיבים עד שהתערובת אחידה ורכה (אפשר ללוש בידיים לקבלת מרקם טוב יותר).
מכסים את הקערה ומניחים במקרר למנוחה של כשעה – זה עוזר לטעמים להתחבר ולבשר להתייצב.
יוצרים מהתערובת קבבים מוארכים או קציצות שטוחות, ומשחילים על שיפודים (אם משתמשים בעץ – להשרותם במים קודם).
צולים על גריל חם, כ-3–4 דקות מכל צד, עד שהקבבים מקבלים צבע שחום וריחני.
מגישים מיד, עם טחינה ירוקה, ירקות קלויים על האש, ופיתות חמות.
"השנה לא תגיעו לרשב"י? אנחנו נהיה שם בשבילכם!" לחצו כאן עכשיו למסירת שמכם!
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו