פרג זה סופר פוד? כך תהפכו את אוזני ההמן שלכם לבריאות במיוחד
פרג. (צילום: Ivan Galashchuk/shutterstock)

בריאות המזון

פרג זה סופר פוד? כך תהפכו את אוזני ההמן שלכם לבריאות במיוחד

פרג מלא בערכים תזונתיים – ובשילוב כמה שדרוגים בבצק, תוכלו ליהנות מאוזני המן בריאות וטעימות יותר בחג הזה

נעם ברקאי
הוספת תגובה
פרג זה סופר פוד? כך תהפכו את אוזני ההמן שלכם לבריאות במיוחד
פרג. (צילום: Ivan Galashchuk/shutterstock)
אא

פורים כבר כאן, ואיתו גם משלוחי המנות, אוזני ההמן והממתקים שמלווים את החג מדי שנה. אבל השאלה היא – האם אפשר ליהנות מכל הטוב הזה בלי להרגיש אחר כך תחושת אשמה? מתברר שהתשובה חיובית – במיוחד אם בוחרים את המילוי הנכון.

פרג – טעים וגם טוב לבריאות

אם כבר לבחור מילוי, פרג הוא כנראה האופציה הטובה ביותר. מדובר במקור טבעי ומרוכז של רכיבים תזונתיים חיוניים, שמספק לגוף לא מעט יתרונות בריאותיים.

100 גרם של פרג מכילים כמות מרשימה של חומרים מזינים:

  • 500 קלוריות
  • 43 גרם שומן – רובו חומצות שומן בלתי רוויות, שטובות לבריאות הלב
  • 8.6 מ"ג ברזל – פי שלושה יותר מקציצת סויה
  • 1,367 מ"ג סידן – יותר מכפול מגבינה צהובה
  • 20 גרם סיבים תזונתיים – עוזרים לתחושת שובע ולשמירה על איזון רמות הסוכר בדם

מחקרים מראים שפרג מכיל גם נוגדי חמצון, כמו פוליפנולים, שעשויים לסייע בהפחתת דלקות ובהגנה על תאי הגוף מנזק.

פרג טחון או שלם – מה עדיף?

פרג שלם מכיל את כל הערכים התזונתיים, אבל הגוף מתקשה לעכל אותו בשלמותו – חלק מהזרעים פשוט יוצאים מהגוף כמו שהם. לעומת זאת, טחינת הפרג לפני השימוש מאפשרת לגוף לספוג טוב יותר את המינרלים והשומנים שבו.

כדאי לטחון את הפרג קרוב ככל האפשר למועד האכילה, כי השומנים שבו מתחמצנים במהירות, מה שעלול לפגוע בטעם ובערכים התזונתיים. מחקרים מראים שחמצון מהיר של השומנים שבפרג עלול לגרום לטעם מריר ולאבדן חלק מהיתרונות הבריאותיים.

איך לאחסן נכון?

  • פרג שלם – רצוי לשמור בצנצנת אטומה במקום קריר ויבש. כך הוא יישמר במשך כמה חודשים.
  • פרג טחון – עדיף לאחסן במקפיא כדי לשמור על טריות. בטמפרטורת החדר הוא מחזיק כשבועיים, ובמקפיא – עד חצי שנה.

איך אפשר להפוך את אוזני ההמן לבריאות יותר?

אוזני המן קלאסיות מכילות הרבה סוכר, חמאה ומרגרינה – מה שהופך אותן למקור רציני של קלוריות ושומן רווי. אבל אפשר להפוך אותן לבריאות יותר בכמה צעדים פשוטים:

  • להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא או בשיבולת שועל טחונה – זה יוסיף סיבים תזונתיים ותחושת שובע.
  • להפחית את כמות הסוכר במילוי – הפרג מספיק עשיר בטעם, כך שאפשר להפחית במתיקות.
  • להשתמש בשמן קוקוס או שמן זית במקום חמאה – זה הופך את הבצק לקצת יותר קליל ובריא.
  • להוסיף אגוזים או שקדים טחונים למילוי – זה ישדרג את הטעם ויוסיף ערכים תזונתיים.

אז איך מסכמים את זה?

פרג הוא מילוי לא רק טעים, אלא גם עשיר בערכים תזונתיים חשובים. אם טוחנים אותו טרי ושומרים עליו כראוי, אפשר ליהנות מהיתרונות הבריאותיים שלו בצורה מיטבית. ואם כבר נהנים מאוזני המן – כדאי לנסות גרסה קצת יותר בריאה, כזו שתשלב טעם טוב עם ערכים תזונתיים אמיתיים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי