בריאות המזון
פורים כבר כאן, ואיתו גם משלוחי המנות, אוזני ההמן והממתקים שמלווים את החג מדי שנה. אבל השאלה היא – האם אפשר ליהנות מכל הטוב הזה בלי להרגיש אחר כך תחושת אשמה? מתברר שהתשובה חיובית – במיוחד אם בוחרים את המילוי הנכון.
אם כבר לבחור מילוי, פרג הוא כנראה האופציה הטובה ביותר. מדובר במקור טבעי ומרוכז של רכיבים תזונתיים חיוניים, שמספק לגוף לא מעט יתרונות בריאותיים.
100 גרם של פרג מכילים כמות מרשימה של חומרים מזינים:
מחקרים מראים שפרג מכיל גם נוגדי חמצון, כמו פוליפנולים, שעשויים לסייע בהפחתת דלקות ובהגנה על תאי הגוף מנזק.
פרג שלם מכיל את כל הערכים התזונתיים, אבל הגוף מתקשה לעכל אותו בשלמותו – חלק מהזרעים פשוט יוצאים מהגוף כמו שהם. לעומת זאת, טחינת הפרג לפני השימוש מאפשרת לגוף לספוג טוב יותר את המינרלים והשומנים שבו.
כדאי לטחון את הפרג קרוב ככל האפשר למועד האכילה, כי השומנים שבו מתחמצנים במהירות, מה שעלול לפגוע בטעם ובערכים התזונתיים. מחקרים מראים שחמצון מהיר של השומנים שבפרג עלול לגרום לטעם מריר ולאבדן חלק מהיתרונות הבריאותיים.
איך לאחסן נכון?
אוזני המן קלאסיות מכילות הרבה סוכר, חמאה ומרגרינה – מה שהופך אותן למקור רציני של קלוריות ושומן רווי. אבל אפשר להפוך אותן לבריאות יותר בכמה צעדים פשוטים:
פרג הוא מילוי לא רק טעים, אלא גם עשיר בערכים תזונתיים חשובים. אם טוחנים אותו טרי ושומרים עליו כראוי, אפשר ליהנות מהיתרונות הבריאותיים שלו בצורה מיטבית. ואם כבר נהנים מאוזני המן – כדאי לנסות גרסה קצת יותר בריאה, כזו שתשלב טעם טוב עם ערכים תזונתיים אמיתיים.