הקורונה נחלשה, אבל השפעת חזרה ובגדול – וזה לא נראה טוב
אדם עם מסיכה. (צילום: pixabay/lukasz_gl lukasz_gl)

בריאות

הקורונה נחלשה, אבל השפעת חזרה ובגדול – וזה לא נראה טוב

בזמן שהקורונה נחלשת, נגיף אחר משתלט על העונה וגורם לזינוק בהדבקות! למה זה קורה השנה, ומה חוששים המומחים שעלול לקרות בהמשך?

אלעד צור
הוספת תגובה
הקורונה נחלשה, אבל השפעת חזרה ובגדול – וזה לא נראה טוב
אדם עם מסיכה. (צילום: pixabay/lukasz_gl lukasz_gl)
אא

החורף הזה הביא איתו לא רק גשמים וקור, אלא גם תערובת ויראלית שמתפשטת במהירות וגורמת לרבים מאיתנו לשיעולים, חום, נזלת ועייפות מתמשכת. אבל רגע לפני שממהרים להאשים את הקורונה – מסתבר שהמצב הפעם שונה ממה שהכרנו.

החדשות הטובות הן שגל הקורונה של החורף הזה היה מתון יחסית. ד"ר היידי מולין מה-CDC מסבירה כי החורף הזה התאפיין בגל קל יותר מאשר בשנים קודמות, ונראה שכבר יוצאים ממנו. למעשה, בהשוואה לנתונים מהעבר, ניתן לראות ירידה משמעותית במספר האשפוזים. על פי נתוני ה-CDC, השנה נרשמו כ-4 אשפוזים לכל 100,000 איש – מחצית מהנתונים של החורף הקודם ורחוק מאוד מהשיא הדרמטי של 35 אשפוזים לכל 100,000 איש בעונת 2021-2022.

אחת האפשרויות לכך היא שהייתה תחלואה גבוהה יחסית בקיץ האחרון, כך שרבים פיתחו חסינות טבעית שלא הספיקה לדעוך עד החורף. בנוסף, הפעם לא הופיע וריאנט חדש ששיבש את החסינות הקיימת, מה שמאפשר לרבים להתמודד עם הנגיף בקלות יחסית.

אם הקורונה קצת נחלשה, מי כן ממלא את חדרי ההמתנה אצל הרופאים? התשובה היא – השפעת. השנה היא לא רק הגיעה מוקדם, אלא גם מסרבת ללכת. ד"ר קייטלין ריברס מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס מציינת כי נרשם דפוס יוצא דופן השנה – הייתה ירידה בתחלואה במהלך ינואר, אבל לאחר מכן שוב נרשם זינוק במספר המקרים. למעשה, השיא השני של השפעת השנה דומה לזה שנרשם בתחילת העונה, דבר חריג במיוחד.

הנתונים מדאיגים במיוחד כי ככל שהשפעת נמשכת ומתפשטת, כך עולה גם הסיכון להופעת מוטציה מסוכנת של הנגיף. נכון לעכשיו, אין עדות לכך שהשפעת החריגה קשורה לנגיף ה-H5N1, אבל המדענים עוקבים מקרוב אחרי ההתפתחויות. החשש הגדול הוא ששפעת העופות תמצא את הדרך להשתלב עם שפעת עונתית ותיצור נגיף חדש ומדבק יותר לבני אדם. ד"ר אוברי גורדון מאוניברסיטת מישיגן מזהירה כי ככל שיש יותר אנשים חולים, כך גדל הסיכון למפגש בין שני סוגי נגיפים ולהופעת זן מסוכן יותר.

הבשורה הטובה היא שהאמצעים למניעת הדבקה עדיין רלוונטיים – בין אם מדובר בקורונה, שפעת או כל נגיף נשימתי אחר. חיסונים, שמירה על היגיינה, הימנעות מהתקהלויות כשמרגישים לא טוב, ואפילו מסכה במקומות צפופים – כל אלו יכולים לסייע בצמצום הסיכון להדבקה.

אז נכון, זה לא נעים להיות חולים, אבל לפחות הפעם אפשר להתנחם בכך שהקורונה קצת יותר רחמנית. השאלה הגדולה – האם השפעת תאפשר לסיים את החורף הזה בשלום? ימים יגידו.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי