פירות יבשים: סופר-פוד או פצצת סוכר? מה באמת כדאי לאכול בט"ו בשבט
פירות יבשים: סופר-פוד או פצצת סוכר? מה באמת כדאי לאכול בט"ו בשבט (צילום: Igor Normann/shutterstock/בינה מלאכותית)

ט"ו בשבט

פירות יבשים: סופר-פוד או פצצת סוכר? מה באמת כדאי לאכול בט"ו בשבט

תמרים, משמשים, תאנים וצימוקים – הם מלאים בוויטמינים וסיבים, אבל האם הם באמת כל כך בריאים? כך תבחרו נכון, תנצלו את היתרונות התזונתיים ותימנעו מהמלכודות. כל הפרטים בפנים!

אלעד צור
הוספת תגובה
פירות יבשים: סופר-פוד או פצצת סוכר? מה באמת כדאי לאכול בט"ו בשבט
פירות יבשים: סופר-פוד או פצצת סוכר? מה באמת כדאי לאכול בט"ו בשבט (צילום: Igor Normann/shutterstock/בינה מלאכותית)
אא

ט"ו בשבט הוא כבר מזמן לא רק חג לאילנות – הוא הפך לחגיגה של בריאות. כל שנה, אנחנו מתמלאים בשולחן עמוס בפירות יבשים, אבל כמה מאיתנו באמת יודעים מה אנחנו אוכלים? האם מדובר במזון על, או בפצצת סוכר בתחפושת בריאה? הגיע הזמן לעשות סדר.

תמרים – האנרגיה של הטבע

אם יש פרי שמזוהה עם הבריאות הישראלית, זה התמר. מעבר למתיקות הטבעית שלו, הוא מקור נהדר לאנרגיה זמינה, עשיר בסיבים תזונתיים שתומכים במערכת העיכול, ובנוגדי חמצון שעוזרים להגן על הלב.

איך להפיק מהם את המקסימום?

  • לשלב בארוחת הבוקר עם יוגורט טבעי

  • למלא בחמאת שקדים לחטיף עשיר בחלבון

  • לאכול לפני אימון גופני כמקור אנרגיה טבעי

משמשים – ויטמין A ושיפור הראייה

משמשים יבשים מלאים בבטא-קרוטן, שתורם לבריאות העור ולתפקוד העיניים. בנוסף, הם מקור מצוין לברזל, ולכן מומלצים במיוחד למי שסובל מחסר בברזל.

איך לשלב בתפריט?

תאנים – סידן וחיזוק העצמות

תאנים יבשות הן אחד המקורות הצמחיים הטובים ביותר לסידן, מה שהופך אותן לבחירה מעולה לשמירה על בריאות העצמות. בנוסף, הן תורמות לתפקוד מערכת העיכול בזכות הכמות הגבוהה של סיבים תזונתיים.

איך לשלב בתפריט?

  • לנשנש לצד תה חם

  • לשלב בכריך עם גבינת עיזים

  • להשתמש כתוספת טבעית לעוגות ודייסות

ומה עם שאר הפירות היבשים?

  • צימוקים – עשירים בנוגדי חמצון ומסייעים לאיזון לחץ הדם.

  • שזיפים מיובשים – ידועים כתורמים לפעילות מעיים תקינה.

  • חמוציות מיובשות – מומלצות לשמירה על בריאות דרכי השתן.

השורה התחתונה

פירות יבשים הם יותר מסתם מסורת – הם כלי מצוין לשיפור הבריאות, אבל כמו כל דבר, הם צריכים להיאכל במידה. חלקם עשירים בוויטמינים חיוניים, בעוד שאחרים מכילים כמות גבוהה של סוכר טבעי. בט"ו בשבט הזה, אל תסתפקו רק באכילה – תבינו מה אתם מכניסים לגוף, ותעשו את זה חכם.

הערת מערכת: חשוב לציין כי פירות יבשים עלולים להיות נגועים בחרקים. יש להקפיד על בדיקה יסודית ושטיפה לפני האכילה. במקרים בהם לא ניתן לבדוק כראוי, מומלץ להימנע מאכילתם.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי