מכורים לגלידה? זה מה שקורה בתוך הגוף שלכם
(צילום: Anna-Mari West/shutterstock)

בריאות

מכורים לגלידה? זה מה שקורה בתוך הגוף שלכם

מחסלים גלידה תוך דקות ספורות? זאת הטעות הגדולה שמפילה אתכם בפח. הדרך היעילה ביותר לאכול גלידה מבלי לצרוך כמויות אדירות של סוכר ותוך שליטה בצריכה המומלצת

ת. כהן   
0
מכורים לגלידה? זה מה שקורה בתוך הגוף שלכם
(צילום: Anna-Mari West/shutterstock)
אא

עונת הגלידות כבר כאן, ומי לא נהנה מלהתענג על גלידה צוננת ומרעננת ביום חם?!, כשהלחות מרקיעה שחקים וכל מה שמתחשק זה להישאר בבית מתחת למזגן וליהנות מגלידה טעימה.  

אוהבי הגלידות עדים למגוון הרחב של הגלידות, החל מגלידות שמנת עשירות וחלביות, וכלה בגלידות סורבה פרווה, וזה מבלי להזכיר את הארטיקים והשלגונים שכולנו שמחים להתענג עליהם.  

בבחירת גלידה כדאי לשים לב לרשימת המרכיבים ולבחור בזו המכילה הכי פחות מרכיבים ונשארת ככל הניתן טבעית ונאמנה למקור, כדוגמת גלידת שמנת המכילה פחות חומרי טעם וחומרים משמרים, ועתירה יותר בסידן וחלמון. יחד עם זאת חשוב לזכור כי גלידת השמנת מכילה כמות די גבוהה של שומן וקלוריות, הרבה יותר מהכמות המצויה בגלידת סורבה. יחד עם זאת גלידת סורבה מכילה כמות גדולה יותר של סוכרים ופחמימות. רשימת רכיבים קצרה ביותר רומזת על מוצר בריא יותר ופחות מעובד.  

כך תאכלו את הגלידה בצורה הטובה ביותר 

אחת הטעויות הנפוצות ביותר שכולנו עושים, זה לאכול את הגלידה ישירות מהקופסה, ובכך למעשה להפריז בכויות שאנו צורכים, מבלי לשים לב אפילו. לכן, כדאי תמיד לאכול גלידה מכלי או צלוחית קטנים ולהסתפק בכמות שמזגנו לעצמנו. לכתחילה רצוי לקנות מארזים אישיים של גלידות ולא קופסאות גדולות, כך שרוב הסיכויים שנצרוך כמות גלידה סבירה ולא מופרזת. אם אתם בגלידרייה ומתלבטים מה לקחת, כדאי תמיד להתחיל בכדור אחד של גלידה ולהעדיף אותו בכוס על פני גביע, המלא בסוכר. תמיד כדאי לבחור בתוספת של פירות ולא סירופים וסוכריות למיניהן. אם תרצו להיטיב עם עצמכם באמת, מומלץ להכין את הגלידה בקלי קלות בבית, דבר אשר יסייע לכם לשלוט בחומרים ובכמות הסוכר שאתם צורכים. בהצלחה.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
קיץגלידה
שידור חי