אזהרה במערך הכשרות: המשקה הפופולרי לא עומד בתקן הכשרות
(צילום: Lora liu/shutterstock)

חדשות

אזהרה במערך הכשרות: המשקה הפופולרי לא עומד בתקן הכשרות

משגיח כשרות במפעל אירופאי בדק וחשף כי משקה "ספרייט זירו" המיוצר בחו"ל, מכיל "חומצה טַרְטָרִית", שאופן הליך העיבוד שלה נחשב להפקת יין ועובר על איסור חמור של יין נסך

ת. כהן   
0
אזהרה במערך הכשרות: המשקה הפופולרי לא עומד בתקן הכשרות
(צילום: Lora liu/shutterstock)
אא

משגיח כשרות במפעל באירופה גילה לאחרונה כי קו הייצור של המשקה הפופולרי "ספרייט זירו", שינה את הרכב הפורמולה של המשקה. 

טכנאי המזון הסבירו למשגיח, שביקש לקבל את רשימת הרכיבים העדכנית, כי המרכיב שאחראי לחמיצות המשקה, שונה לאחרונה ל"חומצה טַרְטָרִית" (Tartaric acid),מכיוון שהחומצה הקודמת התנדפה במהירות כאשר בקבוק המשקה נותר פתוח לזמן ממושך.  

ה"חומצה טַרְטָרִית" ידועה גם בשם "חומצת יין" בשל היותה מרכיב עיקרי ביין, ונחשבת לחומצה אורגנית המורכבת מגבישים לבנים. היא מצויה בצמחים רבים וגם בבננות ובענבים, ומשמשת כנוגד חמצון, שאותו מוסיפים למוצרי מזון רבים על מנת להעניק להם טעם חמצמץ.

לאחר התייעצות של המשגיח עם הרב המקומי, התברר כי צריכת החומצה אסורה בהחלט מדין יין נסך, שכן מעצם הליך העיבוד שלה היא הופכת באופן טבעי ליין.  

יחד עם זאת חשוב להדגיש כי צריכת "ספרייט זירו" המיוצר במפעלי קוקה קולה בישראל, הינה מותרת מבחינת כשרות, אך ליהודים השוהים בגולה אסור לצרוך את המוצר העובר על איסור חמור של יין נסך. ארגונים וועדי כשרות רבים ברחבי העולם החלו לפרסם הודעת אזהרה לקהילות היהודיות המקומיות, כי המוצר כבר אינו עומד בתקן הכשרות ואין לצרוך אותו בשום אופן.

המודעה של ועד הכשרות וינה

המודעה שפורסמה ע"י וועדי הכשרות באנטוורפן

מודעה נוספת המודעות שפורסמה ע"י וועדי הכשרות באנטוורפן

מודעה שפורסמה בבואנוס איירס

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי