גל חום בישראל: איך מונעים התייבשות?
(צילום: Inessa Day/shutterstock)

בריאות

השרב הכבד: לקט טיפים להיערכות והתמודדות יעילה

עומס החום הכד כבר בפתח וילווה אותנו עד השבוע הבא. חשיפה לטמפרטורות ולחות גבוהות, עלולה להזיק לבריאות ולסכן אותנו במיוחד. הקפידו על הנחיות משרד הבריאות להתגוננות מהחום

ת. כהן   
0
גל חום בישראל: איך מונעים התייבשות?
(צילום: Inessa Day/shutterstock)
אא

המערכת הקייצית הנושאת את השם "קלאון", מתחילה היום (רביעי) ותתגבר אף יותר במהלך סוף השבוע, עם גל חום קיצוני שצפוי בכל חלקי הארץ. מזג האוויר החם מהרגיל יימשך לפחות עד השבוע הבא, כאשר בשיאו יזנקו הטמפרטורות עד ל-50 מעלות צלזיוס באזור בקעת הירדן.  

במשרד הבריאות מדגישים שוב את הסכנה ומזהירים את הציבור מהטמפרטורות הגבוהות ועומס הלחות, העלולים לגרום למכת חום ולהתייבשות, שמזיקים משמעותית לבריאות.  

תופעות אלו עלולות לפגוע בגוף ולהשאיר את חותמן גם לטווח הארוך. לכן כדאי מאוד להיערך בהתאם ולפעול בהתאם להנחיות.  

כך תגנו על הגוף במהלך עומס החום: 

*הקפידו להימנע מהיחשפות לשמש ושהו במקום מוצל וממוזג 

*הדליקו את המזגן בבית למשך כל היממה, אך בעיקר בשעות שבהן חל שיא החום. מאוורר לא מועיל כאשר הטמפרטורות בחוץ חוצות את ה- 35 מעלות צלזיוס. ולכן, אם אין לכם מזגן, מומלץ לשהות במקום ציבורי ממוזג ככל הניתן. 

*הקפידו לשמור על בית מוצל והגיפו את התריסים והווילונות, במיוחד בשעות החום, על מנת למנוע חדירה של קרני השמש.  

*בחרו בבגדים בהירים ובבד קליל ונעים, והשתדלו להרבות במקלחות מרעננות במים פושרים. 

*נתבו את הסידורים שלכם מחוץ לבית לשעות הבוקר המוקדמות או לשעות הערב, על מנת להימנע משהייה בחוץ בשעות שיא החום.  

*השתדלו להימנע מפעילות מאומצת ולנוח ככל הניתן. 

*שתו הרבה מים קרים או שתיה קלה, והוסיפו עוד 2-4 כוסות מים קרים לכמות הצריכה היומית המומלצת. הכמות המומלצת לשתייה בימי עומס חום כבד הינה 8-10 כוסות, אפילו אם אתם לא חשים צמא. אנשים אשר כמות השתייה שלהם מוגבלת בשל בעיות בריאותיות, צריכים להתייעץ עם הרופא המטפל כיצד לנהוג במהלך ימים חמים במיוחד.  

*הפחיתו ככל הניתן בשתיית משקאות אלכוהול או משקאות המכילים קפאין. 

*הקפידו על ארוחות קלות ומזינות.  

*אם ממש אין ברירה ואתם חייבים לצאת, הקפידו ללבוש בגדים נוחים ובבהירים, מרחו על הגוף והפנים קרם הגנה מהשמש לפני היציאה מהבית, הרכיבו משקפי שמש וחבשו כובע עם שוליים רחבים. כמו כן, הקפידו לנוח מפעם לפעם במקום מוצל ככל הניתן. 

*אזהרה: אל תשארו לעולם, ואל תשאירו אף אדם אחר (ובעיקר ילדים),ברכב חונה, כאשר החלונות סגורים, גם אם מדובר בדקות בודדות בלבד. 

*התקשרו לקרובים אליכם, ובמיוחד למבוגרים בסביבתכם, על מנת לבדוק לשלומם.  

שמואל קידר, מנכ"ל העמותה למען הזקן בישראל (הל"ב),מדגיש ומבקש מהציבור: "ישנם עשרות אלפי קשישים בישראל במצב סיעודי קשה, רבים מהם בודדים, במצב כלכלי קשה וללא אמצעי קירור. תרימו טלפון לסבא וסבתא לראות שהם בסדר, תדפקו בדלת של השכן המבוגר שמתגורר בגפו, תציעו כוס מים לקשיש שיושב על הספסל. לא מדובר בתחליף לתפקידה של המדינה אלא בגילוי אזרחות טובה ובעיקר אנושיות".  

(צילום: VRstudio/shutterstock)(צילום: Bricolage/shutterstock)

תרופת הפלא לכאבי הגרון בקיץ: 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
(צילום: Inessa Day/shutterstock)
שידור חי