יש לכם כוח: אתם חייבים להשתמש בקלף המנצח הזה לטובה
(צילום: beeboys/shutterstock)

לקראת שבת

יש לכם כוח: אתם חייבים להשתמש בקלף המנצח הזה לטובה

יש כוח למילים: פרשיות השבוע שלנו מדברות על נגע הצרעת וריפויה. ר. דניאל מסמנת לנו איפה הנקודה הכי קריטית בחיים שלנו שייתכן שמתפספסת

ר. דניאל   
0
יש לכם כוח: אתם חייבים להשתמש בקלף המנצח הזה לטובה
(צילום: beeboys/shutterstock)
אא

השליחות בראי הפרשה – תזריע מצורע

איזה כוח יש למילים שלנו?

פרשת השבוע פותחת במילים: "אִשָּׁה כִּי תַזְרִיעַ וְיָלְדָה זָכָר וְטָמְאָה שִׁבְעַת יָמִים כִּימֵי נִדַּת דְּו‍ֹתָהּ תִּטְמָא"

השבוע קוראים שתי פרשיות תזריע-מצורע. שתי הפרשיות אלו עוסקות בנגע הצרעת. הפרשה הראשונה מתארת את הנגעים והפרשה השנייה מתארת את הריפוי מהצרעת.

תהליך חולי הצרעת מתרחש מהרחוק אל הקרוב: בתחילה היא מופיעה על קירות הבית, ולאחר מכן הבגדים ורק בסוף על הגוף. המפרשים מציינים שכל התהליך שהאדם עובר בריפוי זהו תהליך רוחני, שכן מי שבודק את האדם הוא הכהן ולא הרופא.

חז"ל מפרשים שהצרעת היא תגובה גופנית להידרדרות מוסרית של האדם, ובגמרא מציינים רשימה של עבירות והראשונה מבניהן היא לשון הרע.

אז איך אפשר להימנע מדיבור שלילי?

התורה מדגישה כי יש קשר לסוג האוכל שאנחנו מכניסים לפינו ובהתאם לכך גם נוציא את המילים 'הראויות' מפינו.

לפעמים נדמה שכל הגה שיוצא נעלם באוויר העולם. כאילו לא היה דבר מעולם. אך לא כך - מילים שיוצאות אי אפשר להחזיר, הן נזרקות לחלל וכבר לא ניתן להשיב את הגלגל אחורה.

למילים יש כוח עצום, והן למעשה יוצרות ושותלות את הזרע ("אישה כי תזריע") של כל דבר שנמצא בתוכנו. כל מילה אשר נאמרת בכעס ובטון שלילי יש בה אנרגיה אשר משפיעה על הסביבה וכן על מי שאומר אותה, וגם להיפך - למילים טובות, חיוביות ומפרגנות יכולות להרים בן אדם מכל מצב שהוא שרוי גם אם הוא דיכאון ועצב אופף אותו ולנסוק את מצב רוחו.

אז כפי שראינו, נגע הצרעת מקורו מתחילים במילים שנאמרות, בלשון הרע, כשמשתמשים לרעה בכוח הדיבור. מילה אחת יכולה לחיוּת איש או לגרום ח"ו לצד השני. לכל אדם בשאר הוא יש כוח עצום להשפיע על סביבתו, על קירות ביתו, על האנרגיה והחיות.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי