
מתכונים לפסח

יש המקפידים שלא לאכול קטניות בפסח ואף מאכלים המכילים מצה שרויה. הנה כמה מתכונים לפסח ללא חשש קטניות ושרויה :
דג ברוטב מרוקאי
מצרכים:
8 חתיכות דג אמנון (או כל דג אחר שאוהבים)
פלפל גמבה אדומה
6 שיני שום
2 פלפל סודני (לא חובה אבל מוסיף)
1 תפו"א
חצי צרור כוסברה קצוצה
עגבניה
חצי כוס שמן (חד פעמי קר)
לתיבול: כף פפריקה, כפית מלח, חצי כפית פלפל לבן, כפית כורכום
אופן ההכנה:
השרו את הדגים במי ברז עם מעט מיץ לימון,
חתכו לפרוסות את פלפל הגמבה, השום, העגבניה ותפוח האדמה,
פזרו בסיר סוטאז' רחב את הפרוסות והוסיפו גם את הפלפל הסודני ואת הכוסברה הקצוצה,
סדרו מעל הכל את חתיכות הדגים.
שפכו את השמן ואת התבלינים והוסיפו מים עד גובה הדגים. בשלו על אש גבוהה במשך 40- 60 דקות עד שהמים בסיר מצטמצמים והופכים לרוטב סמיך.

מתכון לכתף ביין
מצרכים:
בצל אחד
1 פלפל גמבה אדומה
4 שיני שום
3 עלי דפנה
בקבוק יין אדום יבש
רבע כוס שמן
לתיבול: מעט פלפל אנגלי, מלח לפי הטעם, כפית כורכום
אופן ההכנה:
חותכים את הבצל ואת הגמבה לקוביות ומטגנים במחבת,
מטגנים את חתיכות הכתף דקה בכל צד על מנת לסגור את הבשר.
מעבירים לתבנית ומוסיפים את שיני השום הקלופות, עלי הדפנה, הבצל והגמבה, השמן, התבלינים והיין.
אופים בתנור על חום 180 מעלות למשך שעתיים.
לביבות תפוחי אדמה
מצרכים:
2 בטטות
4 תפוחי אדמה
5 ביצים
חצי כוס קמח תפוחי אדמה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות ומגרדים אותם בעזרת מגרדת (פומפיה) לקערה
סוחטים את התערובת מנוזלים כמה שאפשר (ניתן באמצעות מסננת).
מוסיפים לתערובת את שאר במרכיבים ומערבבים היטב.
מחממים מחבת עם כוס שמן. כשהשמן חם יוצקים לתוכה מעט מהבלילה ומטגנים עד הזהבה מכל צד.
בתיאבון.

מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו