תגלית נדירה בשומרון: נמצא מטבע עתיק מלפני 1,500 שנה
המטבע הנדיר. (צילום: דקל שגב רשות הטבע והגנים)

ארכיאולוגיה

תגלית נדירה בשומרון: נמצא מטבע עתיק מלפני 1,500 שנה

תגלית ארכיאולוגית מרגשת בכורזים: משפחה מהשומרון הגיעה לטייל בגן הלאומי כורזים ומצאה מטבע עתיק מלפני 1,500 שנה

אוהד חיון   
0
תגלית נדירה בשומרון: נמצא מטבע עתיק מלפני 1,500 שנה
המטבע הנדיר. (צילום: דקל שגב רשות הטבע והגנים)
אא

רגע מרגש נרשם היום בגן הלאומי כורזים, הסמוך לכנרת, כאשר משפחת יצחקי מהיישוב הר ברכה שבשומרון מצאה מטבע עתיק במסגרת ביקורה באתר.


המשפחה ביקרה באתר ושיחקה במשחק "המירוץ לחלון" - משחק רמזים ומשימות חווייתי לכל המשפחה סביב "חלונות כורזים" – סגנון הבנייה הייחודי לאזור שהתגלה לראשונה בכורזים, החושף בפני המשתתפים את רזי הכפר היהודי כורזים ממקווה הטהרה, לבתי המגורים ועד לבית הכנסת המפואר.
המטבע הנדיר. (צילום: דקל שגב רשות הטבע והגנים)


כבר בתחנה הראשונה של המשחק במקווה הטהרה הקדום, מצאה אחת מבנות המשפחה את המטבע על האדמה ועם הזיהוי שלו מיהרה למסור אותו לצוות האתר של רשות הטבע והגנים.


לדברי דקל שגב, מנהל גן לאומי כורזים ברשות הטבע והגנים: "מדובר במטבע ברונזה קדום שעל פי הערכה ראשונית מתוארך לתקופת התלמוד בין המאה הרביעית והחמישית לספירה, קרי מלפני 1,500 שנה. מדובר בתקופת השיא של הכפר היהודי בכורזים.

הילדה עצמה יחד עם משפחתה גילו אזרחות טובה וכנדרש, מאחר ומדובר באוצרות מדינה, העבירו לידינו את המטבע שמצאו. המטבע יועבר אחר כבוד על ידינו לרשות העתיקות להמשך מחקר ושמירה על הממצא הארכיאולוגי".


הגן הלאומי כורזים משמר שרידים מרשימים של כפר יהודי מתקופות המשנה והתלמוד, ובהם שרידי בית כנסת מפואר. נופי הבראשית, התצפית על הכנרת וציון שם המקום בברית החדשה מושכים אליו בין היתר גם עולי רגל נוצרים.


בין החוויות והפעילויות המוצעת למבקרים בגן הלאומי כורזים ניתן לציין את משחק הרמזים והמשימות "מירוץ לחלון" וכן את פעילות "חופרים בזמן", המזמינה את המשתתפים להיות ארכיאולוגים ליום אחד ולקחת חלק בחפירה ארכיאולוגית בכפר היהודי הנחפר באתר. פעילות זו נמשכת 2-3 שעות בהנחיית ארכיאולוג מומחה והיא מותאמת למשפחות וקבוצות בתיאום מראש דרך האתר.


בתוך כך בחג הסוכות הקרוב מתוכננת חפירה פתוחה לכל המבקרים בגן הלאומי כורזים ללא עלות נוספת על דמי הכניסה לאתר. פרטים על כך ועל חפירות מתוכננות נוספות יתפרסמו בסמוך למועדים באתר האינטרנט של רשות הטבע והגנים וברשתות החברתיות.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי