בריאות

גדולי ישראל: "להקפיד לאכול אבוקדו"

מתברר שלאבוקדו יש יכולת גבוהה למנוע ממנו לאכול בין הארוחות. וגם- איך לחתוך אבוקדו בצורה טובה כך שתאכלו את כל בשר הפרי?

אריה ניסן   
אא
(צילום: Krasula/shutterstock)

בסרטון: הרב רביד נגר - האבוקדו! מעלות סגולות וטיפים

מחקר חדש שפרסמה מחלקת התזונה באוניברסיטת לומה לינדה שבקליפורניה, קובע שהוספת חצי אבוקדו לארוחת הצהריים עוזרת למתן את התשוקה לאכילה מיותרת. החוקרים מצאו שהתוספת הזו עוזרת לשמור על תחושת שובע ומונעת את הדחף לנשנש אחרי הארוחה. האבוקדו נמצא גם כמסייע לאיזון רמות הסוכר בדם.

המשתתפים במחקר היו כולם מבוגרים בריאים בעלי משקל עודף. הם חולקו לשתי קבוצות: קבוצה אחת המשיכה לאכול ארוחת צהריים סטנדרטית ללא אבוקדו, והקבוצה השנייה קיבלה ארוחת צהריים שאליה התווספה מנה של חצי אבוקדו.

המחקר בדק כמה פרמטרים: תחושת שובע, תגובת האינסולין ורמות הסוכר בדם ואופן צריכת המזון אחרי ארוחת הצהריים.

אלו שהתווסף להם לארוחה חצי אבוקדו דיווחו על תחושת שובע גבוהה ב-26 אחוז מאלו שלא אכלו אבוקדו, והדחף שלהם לאכול שלוש שעות לאחר ארוחת הצהריים היה נמוך יותר ב-40 אחוזים.

למרות שהארוחה עם האבוקדו הייתה עשירה יותר בקלוריות ובפחמימות, רמות הסוכר בדמם של אוכלי האבוקדו לא עלתה יותר מזו של הנבדקים האחרים.

בבדיקות שנערכו התברר שריכוז הוויטמינים הגדול ביותר נמצא דווקא באזור הכהה של הפרי, זה שקרוב לקליפה. כדי שהחלק הזה לא יילך לאיבוד, מומלץ לא לקלף את האבוקדו בסכין אלא לחתוך אותו לאורך, כך שהגרעין עדיין יחבר את שני החלקים ואז לסובב כל חצי לכיוון אחר עד ששני החלקים ייפרדו, לחתוך כל חצי שוב לאורך ואז לקלף את הקליפה כמו בננה. ככה תנצלו את כל הבשר של הפרי.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי