חדשות בארץ
הרבנות הראשית לישראל ממשיכה להקפיד על סטנדרטים גבוהים של כשרות לפסח, תוך דגש על זיהוי ברור של מוצרים כשרים לחג. בין הדרישות החדשות שהוצגו ליבואנים: תוספת גבינה מיוחדת במרכז פיצות כשרות לפסח, על מנת להבדילן מפיצות רגילות.
הרב אבי קוזמן מהרבנות הראשית מסביר כי ההבדלה הפיזית של מוצרי פסח נועדה למנוע בלבול ולחזק את שמירת החג. "חשוב שהציבור יוכל לזהות בקלות מוצרים כשרים לפסח", מדגיש הרב קוזמן.
הדרישות החדשות כוללות גם הנחיות מפורטות לסימון האריזות, כמו הדפסת "כשר לפסח" בחזית ובגב המוצר. בנוסף, ישנן הנחיות לגבי צורתם של מוצרים שונים – למשל, שקדי מרק בצורת טבעות.
יבואנים מציינים כי הדרישות המחמירות מעלות את העלויות. לדברי אחד מהם, תוספת הגבינה בפיצות מייקרת את המוצר ב-15%, בנוסף לעלויות הכשרות הרגילות. "אנחנו מחויבים להידור הכשרות", אומר היבואן, "אבל חשוב למצוא את האיזון הנכון".
מהרבנות הראשית נמסר כי כל ההנחיות נקבעות על פי ההלכה ומסורת ישראל, תוך הקפדה על סטנדרטים גבוהים של כשרות המתאימים לחומרת איסור חמץ בפסח.