חדשות בעולם
יותר מ-10,000 תושבים ועובדים נטשו את האי סנטוריני בעקבות פעילות סייסמית חריגה שנרשמה בין האי לאיים השכנים – אמורגוס, אנאפי ואיוס. רעידות האדמה, שהחלו ב-31 בינואר, ממשיכות לטלטל את האזור ללא הפסקה, כאשר בלילה שבין רביעי לחמישי נרשמה רעידה בעוצמה של 5.2, החזקה ביותר עד כה.
הרשויות חוששות במיוחד מפני מפולות קרקע מסוכנות, במיוחד באזורים הבנויים על המצוקים, בהם נמצאים רבים מהבתים, המלונות והעסקים של האי. בעקבות כך, בתי הספר נסגרו, צוותי חילוץ הוקפצו, וכוחות הביטחון – משטרה, כיבוי אש וצבא – נשלחו לסייע בפינוי התושבים ולשמור על הסדר הציבורי.
האי נכנס למצב חירום עד 3 במרץ, כדי לאפשר למשרד למשבר האקלים והגנת האזרח להתמודד עם המצב ולהעריך את רמת הסיכון. חלק מהעיירות המפורסמות נחסמו למעבר, והתושבים קיבלו המלצה להימנע משהייה בנמלים ומהתקהלויות במקומות סגורים, מחשש לקריסת מבנים במקרה של רעידה נוספת.
יוון היא אחת המדינות הסייסמיות ביותר באירופה, אך מומחים מציינים כי רמת הפעילות הנוכחית חריגה במיוחד. וסיליס ק. קארסטאתיס, סייסמולוג בכיר ומנהל מחקר במצפה הכוכבים הלאומי של אתונה, אומר כי הרצף הסייסמי עדיין לא מראה סימנים של רגיעה. לדבריו, לא ניתן לקבוע אם הרעידות האחרונות מבשרות על רעידת אדמה חזקה יותר, אך יש לקחת בחשבון שהמצב עשוי להימשך שבועות ואף חודשים.
העובדה שהרעידות מתרחשות מתחת לפני הים מפחיתה את הסיכון לנזק רחב היקף, אך האי כולו נמצא תחת חוסר ודאות. סנטוריני, שקיבל את צורתו בעקבות אחת מההתפרצויות הגעשיות הגדולות בהיסטוריה סביב 1600 לפני הספירה, נחשב לאחד האזורים הגעשיים הפעילים בעולם. למרות שהמדענים מעריכים כי הרעידות האחרונות אינן קשורות ישירות לפעילות הגעשית, החשש בקרב התושבים הולך וגובר.
ענף התיירות, שהוא אחד ממקורות ההכנסה המרכזיים של האי, נפגע קשות, והחשש הוא שהמשבר יימשך גם לתוך עונת הקיץ הקרובה. תושבי האי חיים תחת עננה של אי ודאות, כאשר השאלה הגדולה היא האם מדובר רק באירוע זמני או בסימן למשהו גדול ומסוכן יותר.
ההבטחה הגדולה של רבי חיים פלאג'י זצוק"ל > "פעם בשנה" שאסור לכם לפספס - לחצו כאן עכשיו >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו