פירות יבשים: בריאים או סכנה נסתרת? כל מה שצריך לדעת לקראת ט"ו בשבט
פירות יבשים. (צילום: Dmitr1ch/shutterstock)

ט"ו בשבט

פירות יבשים: בריאים או סכנה נסתרת? כל מה שצריך לדעת לקראת ט"ו בשבט

פירות יבשים מלאים בסיבים, ויטמינים ואנרגיה – אבל חלקם מכילים תוספות מזיקות של סוכר, גופרית ושמנים. כך תדעו להבדיל בין הבריאים למסוכרים ותיהנו מט"ו בשבט טבעי באמת.

אלעד צור
הוספת תגובה
פירות יבשים: בריאים או סכנה נסתרת? כל מה שצריך לדעת לקראת ט"ו בשבט
פירות יבשים. (צילום: Dmitr1ch/shutterstock)
אא

ט"ו בשבט הוא חג של טבע, אבל גם של בלבול גדול סביב הפירות היבשים. מצד אחד, הם נתפסים כמזון טבעי ומזין, מלא בסיבים, ויטמינים ומינרלים. מצד שני, לא מעט מהפירות היבשים שנמכרים ברשתות השיווק מלאים בסוכר, חומרים משמרים וגופרית, שלפעמים הופכים אותם ליותר דומים לממתקים מאשר לפרי. אז איך מבדילים בין הבריאים למסוכרים? בואו נעשה סדר.

מה באמת בריא בפירות יבשים?

אין ספק שלפירות יבשים יש יתרונות תזונתיים רבים:

  • עשירים בסיבים תזונתיים – מסייעים לתפקוד מערכת העיכול, תורמים לתחושת שובע ומסייעים באיזון רמות הסוכר בדם.

  • מלאים בנוגדי חמצון – חומרים שמגנים על הגוף מפני נזקים חמצוניים ומפחיתים את הסיכון למחלות לב וסרטן.

  • מקור טבעי לוויטמינים ומינרלים – כמו ברזל (בתאנים וצימוקים), מגנזיום ואשלגן (בתמרים ושזיפים), שתורמים לתפקוד השרירים והלב.

המלכודות הנסתרות – ממה צריך להיזהר?

לצד היתרונות, יש כמה חסרונות שלא תמיד שמים לב אליהם:

  • תכולת סוכר גבוהה – פירות יבשים מכילים סוכר טבעי, אבל רבים מהם עוברים תהליך עיבוד עם תוספת סוכר שהופכת אותם לפצצה קלורית.

  • חומרים משמרים – גופרית דו-חמצנית (SO₂) מוספת לרוב המשמשים, האננס ופירות נוספים כדי לשמור על צבעם הבוהק. אצל אנשים רגישים, היא עלולה לגרום לכאבי ראש ובעיות נשימה.

  • שמנים וצבעי מאכל – בחלק מהפירות, במיוחד בחמוציות מיובשות, מוסיפים סירופים ושמנים כדי לשפר את המרקם והטעם.

איך בוחרים נכון?

אם אתם רוצים ליהנות מהיתרונות של פירות יבשים בלי כל ההפתעות הלא-רצויות, הנה כמה כללים שיעזרו לכם:

  1. תבדקו את רשימת הרכיבים – המוצר אמור להכיל רק פרי, בלי סוכר נוסף, שמנים או חומרים משמרים.

  2. אל תתנו לצבע להטעות אתכם – פירות יבשים טבעיים כהים יותר, למשל, משמש טבעי הוא חום-כתום ולא זרחני.

  3. חפשו תוויות שמציינות "ללא תוספת סוכר" – זה קריטי במיוחד כשמדובר בחמוציות, אננס או פירות טרופיים אחרים.

  4. העדיפו פירות אורגניים – כך תימנעו מחומרי הדברה ושימור.

  5. רכשו בתפזורת כשאפשר – כך תוכלו לראות בעצמכם איך נראים הפירות ולהימנע מאלו שנראים דביקים מדי.

השורה התחתונה

פירות יבשים יכולים להיות מקור מצוין לוויטמינים, מינרלים ואנרגיה טבעית – אבל רק אם בוחרים אותם נכון. לפני שאתם ממלאים את הצלחת בט"ו בשבט, הקדישו רגע לקריאת התווית ולוודא שהבחירה שלכם באמת בריאה. כי בסופו של דבר, מה שנראה טבעי לא תמיד כזה – והגוף שלכם ראוי למזון אמיתי.

הערת מערכת: חשוב לציין כי פירות יבשים עלולים להיות נגועים בחרקים. יש להקפיד על בדיקה יסודית ושטיפה לפני האכילה. במקרים בהם לא ניתן לבדוק כראוי, מומלץ להימנע מאכילתם.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי