רה"מ נתניהו ור"מ קנדה טרודו. ארכיון.
רה"מ נתניהו ור"מ קנדה טרודו. ארכיון. (צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)

מדיני

קנדה החליטה: נפסיק לספק נשק לישראל

הקהילה היהודית מתחה ביקורת חריפה על ההחלטה בטענה ש"היא מערערת את זכותה של ישראל להגן על עצמה מפני חמאס". חשש בירושלים: עוד מדינות יעשו את הצעד

י. נפתלי   
0
רה"מ נתניהו ור"מ קנדה טרודו. ארכיון.
רה"מ נתניהו ור"מ קנדה טרודו. ארכיון. (צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)
אא

ממשלת קנדה החליטה היום (שלישי) על עצירת אספקת הנשק למדינת ישראל. ההחלטה מגיעה רק יממה אחרי שבית הנבחרים הצביע בעדה, ולמרות שהיא לא מחייבת את הממשל באוטוואה - הוא החליט לאמץ אותה.

ההודעה על עצירת משלוחי הנשק היא למעשה "ריכוך" להצעה אחרת שסופה היה הכרה ב"מדינת פלסטין". אחרי לחצים ומאמצים דיפלומטיים, שונה נוסח החוק לקריאה כוללת "לשיתוף פעולה בינלאומי למען השלום".

עם זאת, בקהילה היהודית בקנדה התעקשו - ובצדק - לקרוא בין השורות ובחרו לתקוף בחריפות את הצעד השנוי במחלוקת. "ההחלטה מערערת את זכותה של ישראל להגן על עצמה מפני חמאס". גם שר החוץ, ישראל כ"ץ, לא חסך שבטו מממשלת קנדה וקבע כי "ההיסטוריה תשפוט את הצעד לחומרה".

גם יושב ראש האופוזיציה, חבר הכנסת יאיר לפיד, כתב כי "החלטתה של קנדה להשעות את אספקת הנשק לישראל שגויה, מזיקה ומסוכנת. ישראל מנהלת מלחמה נגד ארגון טרור קיצוני ואכזר והקנדים פשוט לא מבינים מה קורה פה באמת".

על ההחלטה החריגה הודיעה שרת החוץ הקנדית, מלאני ג'ולי, שהיא גם בעלת הסמכות בעניין מדיניות ייצוא הנשק במדינה. היא כזכור, ביקרה בארץ רק בשבוע שעבר ונפגשה בין השאר עם שר החוץ כ"ץ ונשיא המדינה, יצחק הרצוג.

בירושלים חוששים כעת מאפקט דומינו בקרב מדינות ידידותיות נוספות. הצעות דומות עלו בקונגרס האמריקני, וגם מגרמניה - שהביעה תמיכה בלתי מסויגת במלחמה נגד חמאס - החלו בשבועות האחרונים להישמע קולות שמנשבים בכיוון ההפוך.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי