6 טעויות נפוצות שאתם עושים כשאתם שותים מים
(צילום: jlwphotography/shutterstock)

חדשות

6 טעויות נפוצות שאתם עושים כשאתם שותים מים

שותים הרבה מים? אתם מזיקים לעצמכם! הנה כמה בעיות העשויות להתפתח בעקבות שתיית מים בצורה שגויה

ערוץ 2000   
6 טעויות נפוצות שאתם עושים כשאתם שותים מים
(צילום: jlwphotography/shutterstock)
אא

שתיית מים היא דבר טבעי ובריא לכל הדעות, הוא תורם, מסייע לחילוף החומרים, מרענן וכמובן שתכונותיו רבות. כמות המים היומית המומלצת היא לפחות ליטר, כאשר בחולי כליות מומלץ לשתות לפחות שניים וחצי ליטרים ליום. שתיית מים היא דבר מבורך, ולמרות הידיעה החשובה יש לעשות זאת באופן מבוקר. ישנן כמה טעויות נפוצות שאנשים נוהגים לעשות כשהם שותים מים, חלקן אפילו מזיקות:

·        שתיית יותר ברמה מופרזת – רוב מאמני הכושר והתזונאים בעד לשתות מים במהלך היום וכמה שיותר, מה שחשוב בהחלט, אך למעשה הדבר תלוי בפרמטרים רבים, כגון: האם אדם מתאמן, האם הוא מזיע בגוף, האם הוא נוהג ליטול אלקטרוליטים, האם הוא צורך מספיק מלח ים ועוד. למעשה שתיית מים בכמות גדולה ממה שהגוף מסוגל להכיל עלולה לדלל את האלקטרוליטים בגוף - בדגש על המלחים שבגוף. התופעה הזו נקראת "היפונתרמיה" – מצב שבו אין מספיק נתרן בדם וניתן לסכם זאת כסוג של "התייבשות". כן, כן, מצחיק ששתיית מים מרובה עלולה להביא את האדם להתייבשות, אבל זה המצב ובמקרים מסוימים אנשים אף קיפחו את חייהם בעקבות כך.

·        שתיית מים במהירות רבה – כששותים מים מהר מידי לסודיום בדם אין הזדמנות לאזן את הנוזל בתוך ומחוץ לתא כפי שהוא צריך לעשות, והדבר אף עלול לגרום לנפיחות.

·        בחירה לא יעילים בנוזלים - רבים טועים לחשוב שלחות יכולה להתקבל בגוף גם באמצעות שתיית נוזלים אחרים מלבד מים, מה שלא בהכרח נכון. אלכוהול וסודה למשל הם משקאות המייבשים את הגוף. דומים להם אלו הקפה והתה, כביכול אלו נוזלים המכניסים לחות לגוף, אך בל נשכח שהם משתנים, ולמעשה בד בבד דוחפים את הנוזלים בגוף החוצה. הדבר בבחינת "אליה וקוץ בה".

·        שתיית כמות גדולה של מים במהלך האוכל – שתיה רבה במהלך האוכל עלולה לדלל את מיצי הקיבה ולאדם שבאופן טבעי אין מספיק מיצי חומצה בקיבה או שהמיצים הקיימים לא מספיק חומציים (דבר הנפוץ מגיל 45 ומעלה), דבר המחליש את יכולת הקיבה לעכל, בעיקר חלבונים – ועלול לעורר מצב של ריפלוקס. אין בעיה לשתות עם האוכל אך לא בצורה מופלגת.

·        שתיית מים קרים כקרח בכמויות גדולות במיוחד – עשויה לעכב את עצם הוואגוס, זו אחראית על העיכול ואיננה מומלצת אם מערכת החיסון שלכם חלשה או שמא אתם סובלים מבעיות במערכת העיכול.

·        שתיית מי ברז – במי הברז מצויים רכיבים שאינם בטוחים לשתייה ואינם בריאים לגוף. מלבד הכלור והאבנית המזיקים מצוי גם חומר בשם 'גליפוסט' שהוא כימיקל מסרטן, ביכולותו לפגוע גם במוח ובמערכת הפוריות. במי הברז מצויים גם חלקיקי פלסטיק קטנים המזיקים לבריאות ולכן במידה שרוצים לשתות מי ברז, כדאי לרכוש מסנן מים איכותי.   

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי