9 הלכות והמלצות חשובות: איך נתארגן בחג מהיום הראשון לשני?
(צילום: WStudio/shutterstock)

ראש השנה

9 הלכות והמלצות חשובות: איך נתארגן בחג מהיום הראשון לשני?

איסור הכנה משבת (יו"ט ראשון) ליום טוב שני מקשה על ההתארגנות לסעודת הלילה השני. כל פרטי ההלכות, והמלצות חשובות.

הרב נתנאל חיים שרון   
0
9 הלכות והמלצות חשובות: איך נתארגן בחג מהיום הראשון לשני?
(צילום: WStudio/shutterstock)
אא

1. אסור להכין דבר משבת ליום טוב, ועל כן אין לפרוס מפה ולסדר השולחן, לסדר צלחות וסכו"ם, לחתוך ולהכין סלטים, לחמם מאכלים אפילו הם יבשים שאין בהם רוטב, לצורך סעודת הלילה.

2. מותר להוציא אחר הצהרים מתא ההקפאה חלות ושאר אוכלים המבושלים כל צרכם בכדי שיפשירו ויהיו ראויים למאכל בערב מיד ולא יצטרכו להמתין זמן רב, ונכון להוציאם לפחות כשעה או יותר קודם השקיעה.

3. עצה לחימום המאכלים ללילה שני: ניתן להניח לצורך הלילה מאכלים על גבי פלטה כבויה שתידלק כעבור זמן, באופן שהמאכלים מבושלים כל צרכם ואין בהם רוטב. ויש מחמירים שלא לעשות כן.

4. מותר לסדר ולטאטא את הבית באופן שמפריע לו הלכלוך וכוונתו שיראה הבית מסודר לצורך החג.

5. וכן אם התלכלכה מאד ריצפת הבית במשך השבת, מותר לשפוך מים במקום הלכלוך ולנגבם במגב גומי (לא ספוג) ללא מטלית. וכן מותר להדיח את בית הכיסא אפילו עם חומר 'אקונומיקה' וכד'.

6. מותר להכניס למקרר מבעוד יום בקבוקי שתיה ולקררם לצורך הלילה, ובלבד שלא יפרש בפיו שעושה כן לצורך הלילה. אמנם אין להכניסם סמוך לערב ממש אלא מבעוד יום כדי שיספיקו להתקרר מעט.

7. אסור לשטוף כלים לצורך סעודת הלילה אם יודע שלא יצטרך לשימושם עד הלילה, כגון, שכבר אכל סעודה שנייה ואינו מתכוון לאכול עוד, אבל קודם שאכל, או אחר שאכל וסבור שיצטרך להם, מותר להדיח אפילו הרבה קערות וכוסות, הגם שאינו צריך אלא לאחד.

8. אם יש ריח רע מחמת הצטברות הכלים בכיור, מותר להדיחם בכל אופן.

9. אם הצטברה בבית כמות גדולה של זבל וגורם ריח רע, או שנמצא במקום או בצורה שמאוס בעיניו מחמת ריבוי הפסולת של החג, מותר לכתחילה ביום טוב לזרקו לפח האשפה שמחוץ לביתו, אולם בלאו הכי, אין להתיר.

הלכות שבת וחג ראש השנה 2024. צפו

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
(צילום: WStudio/shutterstock)
שידור חי