שב הביתה: החייל עידן אלכסנדר בשטח ישראל
רכב הצלב האדום בו עבר החייל עידן אלכסנדר לידי צה"ל. (צילום: עלי חסן, פלאש 90)

חדשות

שב הביתה: החייל עידן אלכסנדר בשטח ישראל

אחרי שנה וחצי בשבי חמאס – החייל הבודד עם האזרחות האמריקנית והישראלית הגיע לנקודת החבירה עם צה"ל, יראה את משפחתו ברעים ואז לבית החולים איכילוב

תומר כהן
הוספת תגובה
שב הביתה: החייל עידן אלכסנדר בשטח ישראל
רכב הצלב האדום בו עבר החייל עידן אלכסנדר לידי צה"ל. (צילום: עלי חסן, פלאש 90)
אא

עידן אלכסנדר, החייל הישראלי-אמריקני שנחטף במתקפת הטרור של חמאס ב־7 באוקטובר, שוחרר מהשבי וחזר היום (שני) לידי ישראל. אלכסנדר הועבר לידי הצלב האדום באזור ח'אן יונס ובהמשך הגיע בס"ד לידי צה"ל בעזה. 

שחרורו של אלכסנדר התבצע במחווה של חמאס כלפי ארצות הברית, במסגרת ערוץ מו"מ שהתנהל בין הממשל האמריקני לבין הארגון. שליח טראמפ למזרח התיכון, סטיב וויטקוף, עדכן את הוריו מראש על הכוונה לשחררו.

אלכסנדר, בן 21, גדל בניו ג'רזי ועלה לישראל בגיל 18 במסגרת גרעין צבר. הוא התגייס לחטיבת גולני והתמקם בקיבוץ חצור ובתל אביב. בשבת של ה־7 באוקטובר שהה בבסיס, למרות שיכול היה לצאת הביתה לרגל ביקור אימו בישראל – וזאת בשל היותו חייל בודד. עם תחילת המתקפה התקשר אליה, עדכן שנפגע רסיס בקסדה – ואז נעלם. מאז, במשך 584 ימים, שהה בשבי חמאס.

בשנה וחצי מאז חטיפתו עמדה משפחתו בחזית המאבק הציבורי והמדיני לשחרורו. אביו קרא לממשל האמריקני לקיים מו"מ ישיר עם חמאס, והאם סיפרה על הבחירה של עידן להישאר בבסיס מתוך אחריות לחבריו. לאורך התקופה התקבלו מספר אותות חיים, כולל סרטון וידאו שפורסם על ידי חמאס.

אלכסנדר היה החטוף החי האחרון שמחזיק באזרחות אמריקנית. במקביל, ארבעה אזרחים אמריקנים נוספים מוחזקים עדיין ברצועה, אך מוגדרים כחללים – בהם סרן עומר נאוטרה, סמ"ר איתי חן, וגדי וג'ודי חגי הי"ד.

בקיבוץ חצור, שם התגורר כחלק מהגרעין, התקבלה הבשורה בהתרגשות. גם בתנועה הקיבוצית בירכו על שחרורו, והדגישו את חשיבות המשך הלחץ הציבורי למען שחרור כלל החטופים.

בהודעה שפרסמה המשפחה נמסר: "מדינת ישראל וארצות הברית מחויבות להשיב את עידן הביתה – ולא להשאיר אף חטוף מאחור. המאבק ממשיך, עד לשחרורם של כל 58 החטופים שנותרו".

לשכת ראש הממשלה אישרה כי השחרור בוצע במסגרת מחווה אמריקנית, וללא תמורה מיידית. המהלך, כך נמסר, עשוי להוות בסיס לחידוש המשא ומתן על עסקה רחבה יותר, במתווה שכבר קיבלה ישראל בעבר.
 

להמשך קריאה <
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי