חיבור אסטרטגי: כבל תת-ימי חדש יקשר בין ישראל לאירופה ואסיה
כבל תת ימי. אילוסטרציה. (צילום: Mayumi.K.Photography/shutterstock)

חדשות בעולם

חיבור אסטרטגי: כבל תת-ימי חדש יקשר בין ישראל לאירופה ואסיה

רישיון חדש לכבל תת-ימי מחבר את ישראל ישירות לאירופה ואסיה – מהלך שממצב את המדינה כ-HUB עולמי, מחזק את הריבונות הדיגיטלית ופותח דלתות לעידן חדש בתקשורת

תומר כהן
הוספת תגובה
חיבור אסטרטגי: כבל תת-ימי חדש יקשר בין ישראל לאירופה ואסיה
כבל תת ימי. אילוסטרציה. (צילום: Mayumi.K.Photography/shutterstock)
אא

שר התקשורת, שלמה קרעי, הודיע היום (שלישי) על חתימתו על רישיון חדש שניתן לשותפות "הוט טם טלקום שותפות מוגבלת", לצורך הפעלת מערכת כבלים תת-ימיים בינלאומית. מדובר בתשתית שתחבר את מזרח התיכון ואירופה, ובשלב מאוחר יותר גם את סינגפור, כאשר ישראל תשמש כציר מרכזי במסלול הקישור.

המערכת צפויה לחזק את מעמדה של ישראל כנקודת מעבר אסטרטגית בתשתיות התקשורת הגלובליות. מדובר במענה מתקדם לצורך ההולך וגובר בקישוריות בינלאומית מהירה, יציבה ובעלת שיהוי נמוך. היא תשרת מגוון רחב של משתמשים, בהם משרדי ממשלה, גופי חירום, מוסדות אקדמיים, חברות טכנולוגיה ועסקים.

בנוסף, המערכת החדשה תספק חלופה איכותית לחיבורים קיימים, תוך שיפור זמינות ואמינות שירותי התמסורת הבינלאומית. בכך, תתאפשר גם יצירת גיבוי במקרי תקלה, ותתחזק מעמדה של ישראל כמרכז טכנולוגי המחבר בין אסיה לאירופה.

הענקת הרישיון משתלבת במדיניות רחבה שמוביל משרד התקשורת בשנים האחרונות, הכוללת בין היתר הקלות רגולטוריות והאצת פריסת תשתיות תקשורת – נייחות וניידות, מקומיות ובינלאומיות – במטרה לחזק את הכלכלה, לעודד חדשנות ולהנגיש שירותים מתקדמים לציבור.

שר התקשורת, ד"ר שלמה קרעי, מסר כי הרישיון מהווה שלב נוסף בפריצת גבולות התקשורת של ישראל, והגדיר אותו כמהלך אסטרטגי שיחזק את הריבונות הדיגיטלית, יגביר את ביטחון שירותי התקשורת, ויתרום לצמיחה הכלכלית והטכנולוגית של המדינה.

מנכ"ל משרד התקשורת, אלעד מקדסי, התייחס אף הוא לחשיבות הפרויקט, וציין כי מדובר בתשתית לאומית בעלת חשיבות כלכלית, המחזקת את מעמדה של ישראל כצומת תקשורת עולמי, תוך ניצול יתרונותיה הגיאוגרפיים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי