הוסר צו איסור פרסום: איש שב"כ נעצר בחשד להדלפת מידע מסווג
(צילום: Chaim Goldberg/Flash90)

חדשות בארץ

הוסר צו איסור פרסום: איש שב"כ נעצר בחשד להדלפת מידע מסווג

איש מילואים במערכת הביטחון נעצר בחשד להעברת מידע מסווג לשר עמיחי שיקלי ולעיתונאים עמית סגל ושירית אביטן. על פי החשד, עשה זאת תוך ניצול הרשאות גישה במסגרת תפקידו בשירות

עמית רוזנברג
הוספת תגובה
הוסר צו איסור פרסום: איש שב"כ נעצר בחשד להדלפת מידע מסווג
(צילום: Chaim Goldberg/Flash90)
אא

בית המשפט התיר הבוקר (שלישי) לפרסום פרטים ראשוניים מתוך חקירה ביטחונית רגישה, שנחשפה לראשונה לאחר הסרת צו איסור פרסום ביוזמת שב"כ והמחלקה לחקירות שוטרים.
במרכזה של הפרשה – איש שירות הביטחון הכללי שנעצר בחשד כי הדליף מידע מסווג לגורמים מחוץ למערכת, ובהם השר עמיחי שיקלי, העיתונאי עמית סגל, והעיתונאית שירית אביטן.

החשוד, איש מילואים במערכת הביטחונית, נעצר ביום רביעי, 9 באפריל 2025. לטענת גורמי החקירה, מדובר בעבירות חמורות של נטילת מידע מסווג והעברתו שלא כדין לגורמים בלתי מוסמכים, תוך ניצול הרשאות גישה שניתנו לו במסגרת תפקידו בשירות.

המעצר הוארך, ובשלב הראשוני הוצא נגד החשוד גם צו למניעת מפגש עם עורך דין – אשר הוסר לאחר ימים ספורים. כיום החשוד ממשיך להימצא במעצר, והערעור שהגיש נדחה.

בהודעת מח"ש נמסר:
"חרף קיומו של צו איסור פרסום על כלל פרטי הפרשה, לצערנו הופר הצו ברגל גסה. פרטים מתוך החקירה המצויה בעיצומה פורסמו בניגוד לדין. נוכח הפצת מידע חלקי ושגוי, הוחלט להסיר את איסור הפרסום במטרה לבלום את המשך הפצת המידע המוטעה."

מטעמו של החשוד נמסר כי פעולתו לא נבעה ממניעים ביטחוניים, אלא כדי לחשוף לציבור מידע שנמסר לו באופן מסולף: "המידע שהועבר איננו מסכן את ביטחון המדינה, אלא מצביע על עיוותים חמורים באופן שבו מידע פנימי מובא לידיעת הציבור", טען.

מקור הפרשה הוא במסמך פנימי של שב"כ, שעליו חתום ראש הארגון רונן בר, שפורסם בחלקו על-ידי העיתונאי עמית סגל. במסמך נטען כי יש לבצע חקירה פנימית בנוגע לחשש ל"חדירה של אידאולוגיה כהניסטית" לגופי ביטחון, ולבדוק השפעה אפשרית של הדרג המדיני על פעולתם של גופים מקצועיים.
הפרסום עורר סערה ציבורית ופוליטית, ובעקבותיו אישרה היועצת המשפטית לממשלה לפתוח בבדיקה פלילית, במסגרתה התבצעה גם פעולת המעצר.

במסגרת החקירה, לא נגבו עדויות מהעיתונאים או חברי הכנסת המעורבים. עם זאת, חברת הכנסת טלי גוטליב בחרה לחשוף חלק מהמידע תוך ניצול חסינותה הפרלמנטרית, ותקפה את ראש שב"כ רונן בר, כמו גם את היועמ"שית עו"ד גלי בהרב-מיארה.

בינתיים, הפרשה עודנה מתנהלת ונמצאת בעיצומה. החשוד טרם הועמד לדין, ומטבע הדברים, עוד מוקדם לקבוע כיצד תסתיים. עם זאת, עצם קיומה של חקירה פלילית בתוך מערכת ביטחונית סגורה – ובפרט בהקשר של הדלפות מסמכים לעיתונאים ואנשי ממשל – כבר מעלה שאלות לא פשוטות, הן משפטיות והן מוסדיות.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי