ריקול למטען: סכנת התחשמלות ושריפה – הציבור מתבקש להפסיק את השימוש מיד
(צילום: shutterstock/WIROJE PATHI/Thx4Stock team)

חדשות בארץ

ריקול למטען: סכנת התחשמלות – הציבור מתבקש להפסיק את השימוש

אזהרת ריקול: המטען מדגם Switching Adapter BZ-A011-1 נכשל בבדיקות בטיחות במשרד הכלכלה – מעטפת המוצר נכשלה בבדיקת עמידות לחום ואש, ונמצא כשל בחוזק הבידוד החשמלי

עמית רוזנברג
הוספת תגובה
ריקול למטען: סכנת התחשמלות ושריפה – הציבור מתבקש להפסיק את השימוש מיד
(צילום: shutterstock/WIROJE PATHI/Thx4Stock team)
אא

הממונה על התקינה במשרד הכלכלה והתעשייה, איגור דוסקלוביץ, מזהיר את הציבור משימוש במטען לנייד ללא כבל מדגם Switching Adapter BZ-A011-1 מתוצרת סין, בשל סכנת התחשמלות ושריפה. מדובר במוצר שנמצא כבלתי תקני לאחר שנכשל בבדיקות בטיחות שבוצעו במעבדת סיסטם מטעם מינהל התקינה.

המטען, המסומן על גבי המוצר כדגם BZ-A011-1, נמצא כבלתי עומד בדרישות התקן הישראלי הרשמי ת"י 62368 חלק 1 – ציוד שמע/חזותי, ציוד טכנולוגיית מידע וציוד תקשורת – דרישות בטיחות מנובמבר 2018.

בבדיקה שנערכה, מעטפת המוצר נכשלה בבדיקת עמידות לחום ואש – כשל שעלול להוביל להתחממות יתר ולגרום לשריפה. בנוסף, המטען נכשל בבדיקת חוזק הבידוד החשמלי, מה שמעמיד את המשתמשים בסכנת התחשמלות ממשית.

הממונה על התקינה מדגיש כי המחזיקים במטען האמור מתבקשים להפסיק את השימוש בו באופן מיידי. המכירה של המוצר בחנויות אסורה בהחלט. הציבור מתבקש לוודא שאינו מחזיק במוצר, ובמקרה של ספק – לפנות לבירור באמצעות דואר אלקטרוני או טלפון מול מינהל התקינה במשרד הכלכלה והתעשייה.

הממונה על התקינה מזכיר כי בהתאם לסעיף 9(א)(1) לחוק התקנים, תשי"ג–1953, חל איסור על ייצור, מכירה או ייבוא של מוצרים שאינם עומדים בדרישות התקינה הרשמית. מינהל התקינה במשרד הכלכלה ימשיך לערוך בדיקות יזומות למוצרים שעליהם חלים תקנים רשמיים, ומי שיימצא מפר את הוראות התקינה צפוי לסנקציות – הן במישור המנהלי והן במישור הפלילי.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
ריקולמטען
שידור חי