חדשות בארץ
ישראל נענתה לבקשת המתווכות, ובראשן מצרים, להמתין עוד מספר ימים בניסיון להגיע להסכמות מחודשות. המשמעות היא שבשבוע הקרוב ישראל לא צפויה לחזור ללחימה, אך מדובר בחלון זמנים קצר ומוגבל.
חמאס מצדו מסרב להארכת השלב הראשון של הפסקת האש. בכיר בארגון אמר אתמול כי שחרור חטופים ייעשה אך ורק במסגרת שלבי העסקה שנקבעו מראש.
אתמול נעצרה כל כניסת סחורה הומניטרית לרצועת עזה, וישראל עשויה לנקוט בצעדים נוספים – בהם הפסקת אספקת חשמל ומים, תקיפות ממוקדות נגד נכסי חמאס, מניעת כניסת קרוואנים וציוד לפינוי ההריסות, וכן הימנעות מנסיגה מציר פילדלפי.
קטאר, אחת המתווכות בתהליך, גינתה את הצעד הישראלי וכינתה אותו "הפרה של ההסכם ושל הדין ההומניטרי הבין-לאומי". היא קראה לקהילה הבין-לאומית ללחוץ על ישראל לחזור בה מהחלטתה. מנגד, האיחוד האירופי גינה את סירוב חמאס להאריך את ההסכם, אך גם הזהיר כי חסימת הסיוע ההומניטרי לעזה עלולה להוביל למשבר קשה.
דובר המועצה לביטחון לאומי בארה"ב, בריאן יוז, הביע תמיכה בהחלטת ישראל להפסיק את הסיוע, וציין כי חמאס הוא שהכשיל את המשך הפסקת האש. ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסם סרטון באנגלית, בו הודה לממשל טראמפ על תמיכתו והבהיר כי ישראל קיבלה את תוכנית שליחו, סטיב וויטקוף, להארכת הפסקת האש הזמנית ב-50 יום.
לפי נתניהו, במסגרת ההצעה מחצית מהחטופים ישוחררו מיד, והמחצית השנייה תשוחרר אם תושג הסכמה על הפסקת אש קבועה. עם זאת, חמאס דחה את ההצעה.
נתניהו הדגיש כי הסיוע ההומניטרי נעצר בשל העובדה שחמאס גונב אותו ומונע ממנה להגיע לתושבי עזה. הוא הזהיר כי ישראל תנקוט בצעדים נוספים אם חמאס לא ישחרר את החטופים.
רוצים לקבל חיזוקים, סגולות ועדכונים כל יום? הצטרפו לקבוצה השקטה שלנו בוואטסאפ! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו