בריאות
גיא שטיין, בן 31 ממצפה רמון, סטודנט לפיזיקה ומדריך חוויות אסטרונומיות במצפה הכוכבים הלאומי שבמכתש רמון, לא דמיין שמפגש תמים עם תוכי יביא להצלת חייו. ביקור שגרתי במשתלה בחול המועד פסח 2024 הפך לרגע משנה חיים, כששטיין פגש בתוכי מסוג קקדו שצווח לעברו "אבא" – והשאיר עליו רושם כה עז, עד שהוביל לאימוץ גוזל תוכי כמה חודשים לאחר מכן.
"משהו בו גרם לי להבין שאני רוצה לגדל תוכי", הוא מספר. ואכן, באוגוסט אותה שנה, קיבל גוזל מסוג קוואקר – עוף קטן בעל נוצות ירוקות, עיניים שחורות, וצבע כחול בכנפיים. שטיין, יחד עם בת זוגו דאז, טיפלו בגוזל במסירות, האכילו אותו בדייסה מיוחדת לגוזלים, וגידלו אותו כתוכי חופשי – ללא כלוב, חופשי לנוע ברחבי הבית.
כבר בשלבים הראשונים, החלו להופיע תסמיני אלרגיה – התעטשויות, גירוי בגרון ולבסוף גם כאבי ראש חמורים, ששטיין ייחס תחילה לעומס ולתשישות. למרות זאת, המשיך לחיות כרגיל, עד שלבסוף באוקטובר – שלושה חודשים לאחר אימוץ התוכי – הגיע לשפל בריאותי. "הרגשתי כמו סמרטוט", הוא מודה. "לא יכולתי להמשיך ככה".
מספר רופאים אבחנו סינוסיטיס, והמליצו על טיפול תרופתי שגרתי. אך כאשר לא נרשמה הטבה, פנה שטיין על דעת עצמו לרופאת אף-אוזן-גרון. היא איתרה פוליפים באפו ושלחה אותו לסריקת CT. עם תוצאות ההדמיה נשלח למומחה במרכז הרפואי בילינסון – שם החל המהפך הדרמטי.
ד"ר איימן מוגרבי, רופא בכיר במערך אף-אוזן-גרון בבילינסון, מספר כי שטיין הגיע עם כל הסימנים הקליניים המובהקים של אלרגיה קשה לנוצות. בבדיקתו התגלו פוליפים שחסמו את מעבר האוויר – והוא הופנה לניתוח לניקוי ופתיחת הסינוסים.
אלא שבמהלך הניתוח, שהתקיים תחת הרדמה מלאה וארך כארבע שעות, הבחין ד"ר מוגרבי בפוליפ חריג בנחיר הימני – ממצא חריג שהעלה את חשדו. הוא פנה מיידית לפתולוגית ד"ר יוליה סטירנוב, וביקש ניתוח דחוף של הביופסיה.
התוצאה: גידול סרטני נדיר ואלים, לא סימפטומטי, שעלול היה להתפשט לאזורי מוח ועיניים אם לא היה מאובחן בשלב זה. "זו הייתה נקודת מפנה", מדגיש ד"ר מוגרבי. "עברנו מניתוח אלקטיבי לשיפור איכות חיים – לניתוח חירום מציל חיים". במהלך הניתוח הסיר הרופא את הגידול, קדח בעצמות האף באזורים החשודים, וחיבר את שני הסינוסים לחלל אחד פתוח – פעולה שדרשה דיוק מיקרוסקופי.
לאחר ההתאוששות מהניתוח, חזר שטיין לביתו – ולתוכי שקשה שלא לייחס לו את התגלית הקריטית. למרבה ההפתעה, זמן קצר לאחר מכן הצטרפה אל התוכי בת זוג חדשה – תוכית שעברה התעללות – שאומצה גם היא. "רק אחרי שבדקנו גילינו ששניהם נקבות", הוא צוחק. "עכשיו אני חי עם שתי קצ'קעס בבית".
המקרה של שטיין ממחיש כיצד תסמינים שלכאורה נראים שוליים – אלרגיה קלה, התעטשויות, כאב ראש – עשויים להסתיר בעיה חמורה בהרבה. גם ד"ר מוגרבי מודה כי "זו הפעם הראשונה בקריירה שלי – ואולי של רופאים נוספים – שתוכי מציל חיים של אדם".
את כלה? זה קללל מזמינים עכשיו ערב הפרשת חלה קדוש או חוג בית >>> לחצו כאן!
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו