לוחמי צה"ל בעזה. למצולמים אין קשר לנאמר בכתבה
לוחמי צה"ל בעזה. למצולמים אין קשר לנאמר בכתבה. (צילום: דובר צה"ל)

חדשות בארץ

לראשונה: ארוסות החללים יוכרו כבנות משפחה

מי שעמדה להתחתן עם בן זוגה אך הוא נפל בקרב תקבל במשך חמש שנים תגמולים דומים לאלה שמקבלות אלמנות של חללי צה"ל

י. נפתלי   
0
לוחמי צה"ל בעזה. למצולמים אין קשר לנאמר בכתבה
לוחמי צה"ל בעזה. למצולמים אין קשר לנאמר בכתבה. (צילום: דובר צה"ל)
אא

לראשונה בתולדות המדינה: מליאת הכנסת אישרה היום (שלישי) את החקיקה שקובעת כי בת זוגו של חלל צה"ל או בן זוגה של חללת צה"ל שעמדו להתחתן יוכרו כבני משפחה. תחת מטריית החוק נכללים גם נפגעי פעולות האיבה ואנשי כוחות הביטחון כמו שוטרים, סוהרים, משמר הכנסת וכן השב"כ והמוסד. 

החוק לא יחול רטרואקטיבית, אלא רק מבוקר שמחת תורה ואילך. הארוסות והארוסים של מי שנרצח בטבח האכזרי של חמאס והפלגים הנוספים וכן החיילים והחיילות שנפלו באותה מתקפת פתע יהיו זכאים להטבה.

לפי החוק בני הזוג של הנופלים והנופלות יהיו זכאים לתגמול חודשי בגובה 10,000 שקלים, מימון תואר ראשון; מימון טיפול רפואי וכמובן מימון טיפולים רגשיים וליווי פסיכולוגי.

על בני הזוג יהיה להוכיח שהייתה להם כוונה להינשא לאיש כוחות הביטחון שנפל, מה שיקנה להם את הזכות לתגמול למשך חמש שנים מהמועד בו נספה. הטבה זהה שמעניקה מערכת הביטחון למי שהתאלמנה מבעלה או התאלמן מאשתו - אם לא היו להם ילדים.

חבר הכנסת אופיר כץ, שהיה מיוזמי החוק, אמר כי הוא מרגיש זכות שעלה בידו לתקן את החקיקה לטובת בנות ובני זוג הנופלים והנופלות. "שותפיהן לחיים נהרגו למען מדינת ישראל ועל מדינת ישראל להעניק להן את התמיכה בחזרה, עשינו צדק". 

חברת הכנסת מירב כהן, גם היא מיוזמות החוק, הוסיפה: "זה המעט שאנחנו יכולים לעשות עבור נשים שאיבדו את אהבת חייהן וכל חלומן לחיים משותפים נגדע ברגע אחד". בדיונים נכחו נעמה דופלט, נועה רובין ורביד דמתי. ארוסותיהן של סרן כפיר פרנקו, סרן אריאל רייך וסרן אושרי בוצחק הי"ד שנפלו במלחמה.
 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי