הריסות הבתים בחאן יונס
הריסות הבתים בחאן יונס. (צילום: anas Mohammed, shutterstock)

מדיני

עוד ועוד מדינות עוצרות את המימון לאונר"א

במשך שנים ישראל טענה כי בשלוחת האו"ם בעזה יודעים על התארגנות הטרור של חמאס ושותקים. השבוע התברר על מעורבות של עובדים בארגון במתקפת הטרור בבוקר שמחת תורה

י. נפתלי   
0
הריסות הבתים בחאן יונס
הריסות הבתים בחאן יונס. (צילום: anas Mohammed, shutterstock)
אא

אחרי ארצות הברית ובריטניה, גם איטליה, קנדה, אוסטרליה, פינלנד, שוויץ וגרמניה הודיעו הלילה (מוצאי שבת) על עצירת המימון לאונר"א. זאת, לאחר שנחשף כי עובדים בשלוחת האו"ם הפועלת בעזה השתתפו בטבח שמחת תורה.

במשרד החוץ הנחו את השגרירים במדינות המוכרות כתורמות משמעותיות לאונר"א לפנות לנציגים שם ולבקש שיקפיאו את המימון עד לתום החקירה. "רבים מעובדי אונר"א הם אנשי חמאס שמסייעים לו במתן מחסה לפעילות טרור ובשמירת שלטונו", אמר השר ישראל כ"ץ. "חייבים לוודא שהם לא יהיו חלק מהיום שאחרי בעזה ושגורמים אחרים יבואו במקומם".

בהודעתן על הקפאת התרומה, שבו והביעו המדינות את מחויבותן לאספקת הסיוע לתושבי הרצועה. עם זאת, על פי הערכות, מדובר במכה של מאות מיליוני שקלים לארגון שמטרתו לסייע בנושא ההומניטרי, גם ברצועת עזה אבל גם ביהודה ושומרון. 

הנציב הכללי של השלוחה פיליפ לזריני הביע מחאה על הצעד. לדבריו, מדובר ב"החלטה מזעזעת" שתאיים על המשך הפעילות ההומניטרית לתושבי הרצועה ולאזור בכלל. "קורא למדינות לשקול שוב את החלטתן", אמר. 

לזריני טען כי הארגון פיטר את העובדים המעורבים - 12, על פי מחלקת המדינה האמריקנית - מיד אחרי שישראל העבירה את הממצאים המפלילים. "הדין ימוצה עם כל עובד אונר"א שהיה מעורב במעשה טרור", הדגיש. 

אונר"א היא סוכנות האו"ם "לפליטים פלסטינים" הפועלת מאז 1949. כבר ב"עופרת יצוקה" וגם בסבבי הלחימה הבאים הציג דובר צה"ל לעולם עדויות שונות המצביעות לכאורה על שיתוף פעולה בין עובדים בארגון לפעילות טרור.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי