(צילום: polya_olya/shutterstock)

חדשות

מסמך רפואי מזהיר מפני השפעות הצפייה במסכים: "נזקים רבים"

מתי בדקתם כמה זמן ילדיכם מבלים מול מסכים?: המכון לאיכות ברפואה של ההסתדרות הרפואית פרסם מסמך עם ההשפעות ההרסניות של שהייה ממושכת מול מסכים והמלצות ספציפיות לכל גיל

ת. כהן   
0
(צילום: polya_olya/shutterstock)
אא

מסמך רפואי ראשון מסוגו פורסם ע"י ההסתדרות הרפואית, ובו מפורטות הנחיות ברורות להורים ולרופאים - אודות הנזקים וההשפעה השלילית של צפיית ילדים במסכים. המסמך מציין כי יש להגביל משמעותית את השימוש במסכים אצל ילדים בכלל ותינוקות עד גיל שנה וחצי בפרט.

 

במסמך שפורסם אתמול (רביעי) ב'כאן חדשות', נכתב כי צפייה במסכים עלולה לגרום למגוון רב של נזקים ובעיות כגון: חרדה ודכאון, בעיות שינה, השמנה, נזקים קוגנטיביים, בעיות בעיניים ופגיעה בראייה, קשיי שפה וקושי במתמטיקה, בעיות קשב וריכוז וליקוי בהתפתחות חברתית. כמובן שלצפייה במסכים ושהייה ברשתות החברתיות (שהן הכל, מלבד חברתיות), ישנם השלכות הרסניות על הגוף והנפש שלנו ומומלץ להתרחק מהן כמה שיותר ולהעסיק את עצמנו בדברים חיוביים ומעצימים, אך במידה ואתם מעדיפים לתת לילדיכם בכל זאת זמן מסך, ע"פ המסמך מומלץ לעשות זאת באופן הבא: 

להתחיל רק מגיל שנה וחצי.  מגיל שנה וחצי - עד גיל חמש - לאפשר צפייה של עד שעה ביום ולא יותר. מגיל 6 עד גיל 17 - שהייה של עד שעתיים בלבד ביום מול המסכים. גיל 18 ואילך - לא לחצות את ה- 4 שעות ביום מול מסך (כמובן שמומלץ פחות).  

המסמך נכתב ע"י המכון לאיכות ברפואה של ההסתדרות הרפואית, הכולל מספר ארגוני רופאים כגון: רופאי עיניים, נוירולוגים, תזונאים, איגוד הפסיכיאטריה של הילדים, איגוד רופאי הילדים, הסתדרות המורים ונציגים ממשרד הבריאות. 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי