(צילום: yosefus/shutterstock)

תפילין

מחקר אמריקאי בדק ומצא: הנחת תפלין מגינה על בריאות הלב

מחקר חדש בארה"ב מחזק את ממצאי המחקר שנעשה בשנת 2018, וקובע כי הנחת תפילין מידי יום יעילה במיוחד לבריאות הלב וכלי הדם. כך זה עובד

ת. כהן   
0
(צילום: yosefus/shutterstock)
אא

מחקר חדש שפורסם בכתב העת PLOS ONE  ונעשה באוניברסיטת סינסינטי בארה"ב - בדק את ההשפעות הבריאותיות של הנחת תפילין, ומצא כי יש קשר בין הנחת תפילין לשמירה על בריאות כלי הדם והלב. הזרימה המופחתת של הדם בעת הנחת התפילין מספקת הגנה מפני נזקים אפשריים הנגרמים בעקבות התקפי לב.  

המחקר מחזק את ממצאי מחקר נוסף שערך פרופ' ג'ק רובינשטיין מהאגף לבריאות לב וכלי דם במכללת UC College of Medicine בשנת 2018. רובינשטיין, מנהל המחקר, אמר אז: "תפילין משמשים לתפילת שחרית עבור גברים יהודים מעל גיל 13 על בסיס כמעט יומיומי. הוא מונח על הזרוע הלא דומיננטית סביב הדו-ראשי והאמה בצורה הדוקה למדי. זה אף פעם לא נלבש בצורה שחוסמת את זרימת הדם. זה נלבש באופן מסורתי במשך כ-30 דקות ברציפות במהלך תפילות הכוללות ישיבה ועמידה וכתוצאה מכך מדי פעם הידוק מחדש של הרצועה סביב הזרוע". 

רובינשטיין המשיך והסביר את הקשר לשמירה על בריאות הלב וכלי הדם: "קשירת הזרוע מציעה מידה משמעותית של הגנה מפני הנזק המתרחש כאשר מישהו סובל מאובדן פתאומי של זרימת הדם או לאחר אספקת הדם, פציעות כאלה מתרחשות במהלך התקף לב כאשר חלק מהלב נטול חמצן ולאחר מכן ניזוק עוד יותר כאשר זרימת הדם מתבססת מחדש".   

עוד ציין הפרופסור כי החוקרים בדקו את הדופק של קבוצת המשתתפים, 30 אנשים סה"כ בגילאי 18-40 - במשך 10 דק במהלך הבוקר, ולאחר מכן נערך סבב שני בו בדקו החוקרים את ההשפעות על המשתתפים במהלך חצי שעה של הנחת תפילין ולאחר מכן.  

"מה שמצאנו הוא שהנחת תפילין גרמה לשינויים בקצב הלב", סיפר רובינשטיין על הממצאים, "אנחנו יכולים למדוד כל מיני דברים בקצב הלב". 

הפרופסור הבהיר כי ישנה אפקטיביות לשמירה על הבריאות רקק במידה וישנה תדירות גבוהה, כפי שקורה בהנחת תפילין, הנעשית מידי יום. "זה כמעט בלתי אפשרי לגרום למישהו ללפף משהו דומה לתפילין כל יום אלא אם כן הם מוכנים לעשות משהו יומיומי לעצמם. הנחת תפילין למעשה מציעה הגנה מכיוון שהם לובשים על בסיס יומיומי", אמר הפרופסור. 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי