גל שישי של קורונה? הנה כל מה שתצטרכו לדעת
(צילום: Gil Cohen Magen/shutterstock)

חדשות

גל שישי של קורונה? הנה כל מה שתצטרכו לדעת

מה רמת המסוכנות, האם החיסון יעיל בפני הזן החדש ומה הסיכוי להדבק בו? כל התשובות בפנים

ערוץ 2000   
0
גל שישי של קורונה? הנה כל מה שתצטרכו לדעת
(צילום: Gil Cohen Magen/shutterstock)
אא

ביממה האחרונה אובחנו 10,000 בני אדם כנושאים את הנגיף, כאשר 168 בני אדם מתוכם חולים במצב קשה ומאושפזים. ישנו זינוק של 55% בכמות הנדבקים עם מקדם הדבקה 1.32. עם למעלה מ-55,000 נדבקים, ברור לכולנו שאנו בעיצומו של גל שישי. הזן הנוכחי של הוריאנט הוא ממשפחת האומיקרון ומכונה BA.5. החוקרים עדיין לומדים להכיר את תת הזן החדש ולא יודעים לשפוך אור כרגע לגבי רמת המסוכנות וההדבקה שלו.

נקודת ההנחה היא שהזן יהיה דומה במאפייניו לזן האומיקרון המקורי (BA.1),ורמת המסוכנות שלו לא תהיה גבוהה במיוחד אך הוא כן ידבק בקצב מהיר. כלומר ככל הנראה מדובר בנגיף המתאפיין בחולי קל, אך הדבקה מסחררת.

מיותר לציין שהתמגנות היא תמיד דבר עדיף, הייחוד לאוכלוסיות בסיכון שאותם הנגיף עלול לסכן יותר, ועל כן כדאי להקפיד על הגיינה, שמירת מרחק ועטיית מסיכות. מחקר שנעשה בטוקיו בדק ומצא כי BA.4 ו BA.5, משתכפל יותר בקלות בתוך תאי ריאה אנושיים לעומת דרכי הנשימה העליונות, בדומה לזנים קודמים אלפא ודלתא – ולכן יש לו פוטנציאל סיכון ממשי ויכולת השפעה על מדד הבריאות העולמי.

ד"ר אורן קובילר, וירולוג מומחה מאוניברסיטת ת"א, הסביר כי ישנה ירידה ביעילות החיסונים בעניין ההדבקה והסיכוי להדבק בזן החדש גבוה במיוחד. ,במחלה קשה החיסון עדיין יעיל, וניתן לראות ע"פ נתוני משרד הבריאות כי אלו שחלו באופן קשה הם בעיקר כאלו שחוסנו פעמיים או לא קיבלו חיסון כלל", מסביר קוליבר. לדבריו, מומלץ לאוכלוסיות בסיכון ללכת ולהתחסן גם בחיסון הרביעי אם טרם קיבלו.     

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי