צילום דוברות

חדשות

ח"כ הרב אייכלר במפגש מרתק עם רה"מ הונגריה

בסיורו שמע על המבצע המוצלח ביום ההילולא בג' אייר, בו ביקרו רבבות יהודים בציון הקדוש ועל הפעילות הפנומנלית לאורך כל ימות השנה באירוח והאכלת רבבות אורחים מכל רחבי תבל.

מ. פריד   
0
צילום דוברות
אא

ח"כ הרב ישראל אייכלר יו"ר ועדת העבודה והרווחה קיים ביקור מדיני בהונגריה בראש משלחת ידידות ישראל-הונגריה במהלך הביקור בן מספר הימים נפגש עם ראשי השלטון במדינה, ועם ראשי הקהילות היהודיות.

מטרת המפגש היא חיזוק הקשר והתמיכה של הונגריה בישראל במוסדות האיחוד האירופאי, (שם יש להונגריה זכות וטו) וכן במוסדות האו"ם. לא פחות מכך המטרה לחיזוק מעמדן של הקהילות היהודיות ורבבות התיירים היהודים המגיעים לקברי אבות וביקורים בהונגריה.

במרכז הביקור נפגשו עם ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן ואייכלר הודה לו: "על התייצבותכם לצד ישראל המושמצת בתקופה זו, באיחוד האירופאי ובמוסדות הבינלאומיים. תודה על כך שיהודי יכול ללכת ברחובות הונגריה מבלי שיצטרך להסתיר את זהותו ובתי הכנסת אינם מאוימים.

ח"כ אייכלר סיפר כי "ישנה התחדשות גדולה של תיירות יהודית שבאים להונגריה מכל העולם, גם מישראל, לקברי אבות וקברי צדיקים וגם לעיר בודפשט. הם מסיירים בכל העיירות בהם גרו רבותיהם ואבותיהם כמו קרעסטירר ובתי העלמין הפזורים במדינה. יש משמעות רבה לעמדתה האיתנה של הונגריה, ושל אדוני ראש הממשלה, לצד ישראל ולצד העם היהודי באופן גלוי, ביכולת של היהודים להרגיש כאן בטוחים ושלווים".

ראש הממשלה ההונגרי הודה לח"כ אייכלר על ביקור המשלחת הפרלמנטרית לידידות ישראל הונגריה. הוא זכר אותו בפגישתם לפני שש שנים כשהצטרף לביקורו של נתניהו בבודאפסט. אורבן סיפר על המאמצים הבינלאומיים למען ישראל ולשמירת ביטחונם של יהודי הונגריה וצאצאיהם הבאים לתייר במדינה. בסיום הפגישה הזמין ח"כ אייכלר את ראש הממשלה ההונגרי לביקור בישראל. "אנו מחכים לביקור שלך בארץ בשמחה רבה".

במשך שלשה ימים רצופים קיימה המשלחת פגישות רבות עם שרים וראשי הפרלמנט. בפגישה עם סגן ראש הממשלה ההונגרי, הממונה גם על הדתות במדינה, מר ז'ולט שעמייען אמר כי "האיחוד האירופי ביקש לגנות את ארצות הברית על העברת השגרירות לירושלים. רק אנחנו ההונגרים שמנו וטו על ההחלטה החצופה". הוא הוסיף וחיזק את עמדתה של הונגריה כלפי ירושלים: "לא מצאתי בכל התנ"ך את תל אביב, רק בקשר לבבל. אבל ירושלים מוזכרת בתנ"ך שש מאות פעמים", אמר סגן ראש ממשלת הונגריה והוסיף: ביום שמדינה אירופית כלשהי תעביר את השגרירות לירושלים, אנחנו נהיה שם ראשונים.

ח"כ אייכלר הודה לסגן ראש הממשלה: "אני מודה לך אדוני, על מלחמתם באנטישמיות ועמידתכם במוסדות הבינלאומיים לימין ישראל והיהודים. אני מבקש שתמשיכו להגן על זכויות כל הקהילות היהודיות. אני שמח שאתם מבינים שמי ששומר על המשכה של היהדות הם ציבור שומרי הזהות המסורת והדת. יש לעודד את הקהילות הללו ואת התחיה של הזהות היהודית במדינה. לשם כך יש להשקיע בשיפוץ בתי קברות ובתי כנסת, מה שמביא את המשפחות מישראל ומכל העולם, לבוא לכן ולהתפלל על קברי אבותיהם ועל קברי הצדיקים במדינה. וכן לשמור ולהגן על הנכסים היהודיים במדינה".

 

ח"כ אייכלר הדגיש את העובדה שניכרים דברי אמת. אני שמח שלא רק הדור המבוגר הזוכר את העבר מבין את חשיבות הקשר ושמירת האינטרס המשותף לישראל והונגריה מול עולם סוער, אלא גם הדור הצעיר ממשיך את הדרך הזו, לטובת דור העתיד.

בשיחה על משבר האנרגיה באירופה בעקבות המלחמה שם. ח"כ אייכלר אמר כי "אנו מודעים למחסור החמור של אנרגיה במדינה. אני מתכוון להעלות את הנושא מול שר האנרגיה של ישראל ידידי השר ישראל כץ, הן לגבי האפשרות לספק אנרגיה בין המדינות, והן באפשרות ההובלה והשינוע להונגריה".

יחד עם סגן יו"ר הפרלמנט מר יאנוש פונאז' ראש קבוצת הידידות ההונגרית עם ישראל, שהוא עצמו יהודי. הוא סייר ח"כ אייכלר בבית העלמין היהודי בבודפשט, שם נקברו בקבר אחים אלפי מתים מהגיטו בבודפסט. בימי מלחמה ומצוקה ואם תתגבר האנטישמיות, אין לנו לאן ללכת אלא לארץ ישראל, אמר השר היהודי. הם שמעו ממנהלי המקום על השמירה והשיפוצים לאורך כל ימות השנה.

פגישה עבודה מקצועית התקיימה בין יו"ר וועדת העבודה והרווחה לעמיתו ההונגרי מר זולטאן וארגה, והיא עסקה בנושאי הרווחה בכלל וקשישים מיהודי הונגריה בפרט. דובר על אפשרויות לשיתוף פעולה בתחומי הרווחה בין המדינות.

כן התקיימה פגישה ממושכת עם יו"ר ועדת החוץ מר זולט נמת'. ח"כ אייכלר המכהן כחבר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, שוחח עמו ממושכות על יחסי החוץ המורכבים של ישראל, ועל שיתופי הפעולה בין המדינות לטובת שני הצדדים. הן במישור הבין מדינתי, והן במישור הבינלאומי.

במהלך הסיור התקיים טקס זיכרון על גדות הדנובה סמוך למייצג הנעליים המפורסם, שם נהרגו על קידוש השם אלפי יהודים הי"ד על ידי כנופיות 'צלב החץ' ההונגרי בימי השואה. ראשי המשלחת מהצד ההונגרי לקחו אחריות על מעשי כנופיות ההונגריות בימי הזוועה, והצהירו כי יעשו הכל על מנת שדבר כזה לא יחזור לעולם. הם סיפור שבבתי הספר ובמוסדות החינוך מלמדים את הילדים על ימי השואה, ומחנכים אותם לאהוב את העם היהודי.

ח"כ אייכלר קיים פגישות ממושכות גם עם ראשי הקהילה היהודית האורתודוקסית, בבית הכנסת רחוב קוזנצי, שהיה אחד מבתי הכנסת החשובים בימי השואה. וכן במרכז הקהילת של חב"ד. במהלך הפגישות שמע על האתגרים של הקהילה היהודית המקומית, ושל הישראלים המגיעים לטייל ולעבוד בהונגריה.

בנסיעה מיוחדת הגיע ח"כ אייכלר לעיירה ליסקע מקום מנוחתו של הצדיק רבי הרשל'ה מליסקא בעל "אך פרי תבואה" וכן לעיירה קרעסטיר מקום ציונו של תלמידו הצדיק רבי ישעי'ה'לה מקרעסטיר. לאחר תפילה מרגשת על הציון הקדוש ירד לעיירה ל"בית רבי ישעיה'ס הויז" ונפגש עם מנהלי הכנסת אורחים בקרעסטיר.

בסיורו שמע על המבצע המוצלח ביום ההילולא בג' אייר, בו ביקרו רבבות יהודים בציון הקדוש ועל הפעילות הפנומנלית לאורך כל ימות השנה באירוח והאכלת רבבות אורחים מכל רחבי תבל, מכל העדות והחוגים. בעת שהותו היה שם אוטובוס עם קבוצת נערים ממוסד המיוחד "אוהל שרה" בבני ברק.

היו שם קבוצות ומשפחות רבות. כולם התקבלו בסבר פנים יפות ובסעודות גדולות במעונו ומקום תפילתו של הצדיק. אחת הקבוצות בקשה לשמוע מהרב אייכלר את סיפורי המופת של הצדיק, ששכן בבית הזה.

ראשי הכנסת אורחים נועדו עם ח"כ אייכלר בקשר לתכניות הממשלה ההונגרית לתשתיות ולהשקעות ממשלתיות במקום. בפגישותיו עם ראשי השלטון הדגיש הרב אייכלר את הצורך בתיאום ושיתוף פעולה, עם היהודים המקומיים הקולטים את התיירים במקום, בכל תכניות הפיתוח לטובת המתפללים והאורחים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי